Två dagar i Stockholm del 2.

Vi vaknade runt åtta, jag fixade i ordning mig och vi begav oss neråt för att avnjuta en jättegod hotellfrukost. Finns det något godare frukost än den som serveras på hotell? Man bara äter och lyxar!

004
Efter frukosten passade Björn på att duscha innan vi tog pendeln ner mot stan och sedan tog vi spårvagn till Gröna Lund. Väl framme blev det köp av åkband åt William och åkbiljetter för mig och Björn. Första karusellen för William var kaffekopparna och sedan gick vi vidare för de större karusellerna.

018

020

Jag åkte bläckfisken med William och sånt tycker jag är helkul!

005

Sen provade vi åka den karusellen som ser ut som en flygande matta och det var INTE min grej. Fy fan jag fick panik, jag gillar inte höjder. William satt bredvid mig och eftersom jag blundade för jag hade ångest rent av, det är på riktigt ingetöverdrivit ord min puls var skithög och jag trodde att nu får jag en hjärtinfarkt. Problemet när man själv är så där skiträdd och har med sig sitt barn är att barnet reagerar med samma rädsla. William hade panik bredvid mig och sen var han rädd för höga karuseller resten av dagen… Han är inte van vid att se mig rädd, och eftersom man är sitt barns trygghet blir de ju automatiskt otrygga när man själv är det. Vi klev i alla fall av och William åkte bläckfisken igen, vi gick sedan runt och gick i Lustiga huset som blev Williams favorit. Efter den åkte jag och William pop-expressen. Sen gick vi gick och köpte mat, William tog en langos och jag och Björn en varsin pizza-slice. Efteråt mötte vi upp Joel och Kristina med familj på Grönan också då de kom in de med. Jag och William hade nyss åk karusell då så William följde med Joel, Kristina och deras dotter in i Lustiga huset medan deras son stanna med mig och Björn utanför. William ville åka slänggungan så vi gick dit. Han tog den vanliga varianten även om han hade som mål med den högsta. Väl på plats insåg han att den inte var något för honom, och glad är jag för det!

026

027

Efteråt åkte William med Joel i Vilda Musen och det gillade inte William alls! Han brukar gilla berg- och dalbanor men inte denna gång.

028

030

Hur som helst åkte jag och William pop-expressen igen vi gick till karusellerna för de yngre barnen, där William åkte kaffekopparna med Björn, Joel, Kristina och deras dotter. Deras son stannade och tittade på med mig, sedan åkte William med deras son i veteranbilarna och tuff-tuff-tåget. Tog ett varv i kaffekopparna jag med tillsammans med William, Kristina med dotter för att bli av med de sista två biljetterna.

Vi tog oss lite mat i form av hamburgare och William kyckling, sen åkte vi allihopa tillbaka mot Älvsjö där vi sa hej då till Joel och Kristina med familj som åker hem idag. Vi tog bilen och åkte hemåt, tiden var då halv nio. Resan hemåt blev förbi Gävle, och vi stannade och tog en korv och kaffe för att hålla oss vakna. Hemma var vi klockan tolv och då somnade vi allihopa snabbt hemma hos Björn.

Semestern har varit fantastisk! Sköna sängar på hotellet, god mat, trevligt sällskap, roliga stunder och jag är helnöjd!


Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Två dagar i Stockholm del 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: