Din hjälp på jobbet.

Inlägget är ett samarbete.

Är du medlem i facket? Jag blev medlem i Lärarförbundet i samband med att jag kom in på lärarutbildningen. För mig var det en självklarhet att bli medlem i facket eftersom de kan hjälpa dig vid eventuella problem med arbetsgivaren som kan uppstå. Facket hjälper även till med att förhandla om din lön så du slipper sitta i förhandling själv, fördelen med att vara med i något fackförbund är även att man får medverka i kurser och det ofta erbjuds medlemserbjudanden. Williams pappa har till exempel fått erbjudande om en familjedag på Leksands sommarland för några år sedan. När jag pluggade kostade det 25 kronor när man blev medlem i mitt fackförbund, men resten av studietiden var det gratis. Hur ser du på facket? Är du medlem?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Din hjälp på jobbet.

 • 8 december, 2014 at 18:46
  Permalink

  Jag är med i facket och det känns tryggt..just in case. Blev uppsagd en gång och det kändes inte ok det som hände, så jag vände mig till facket och fick veta att arbetsgivaren inte hade skött allt enligt regelboken. Hade jag velat hade vi gått vidare till domstol, men det kändes så dramatiskt. Jag valde att lämna det hela bakom mig, men visst blev det en bitter eftersmak på en annars trevlig anställning.

  Reply
  • 10 december, 2014 at 21:28
   Permalink

   Camilla – Håller absolut med. Tråkigt med det för dig och jobbet :/

   Reply
 • 18 oktober, 2016 at 07:18
  Permalink

  Vad kul att du gått med i facket, att vara medlem gör att du stärker både dig och dina kollegors rätt på arbetsplatsen. Man ska också tänka på alla förmåner man berättigas till en som medlem, speciellt studentmedlemskap brukar vara extra fördelaktiga som du skriver.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: