Författarens egna ord. Nytt år, nya mål!
Författarens egna ord.

Nytt år, nya mål!

Fotade massor igår men jag är fortfarande hos Björn. Tänkte summera vad vi gjorde senare så det får vänta.

Jag avlägger ALDRIG nyårslöften och tror helt enkelt inte på sådant. Däremot har jag lagt upp mål några gånger. Förra årets mål var att göra hemmet så plastfritt det bara gick och då i första hand köket. Det lyckades jag med. Numera finns det inget med plast eller teflon i mitt kök och det känns så bra! Jag skräms av alla de gifter vi dagligen får i oss av värma plastförpackningar och teflon som saknar går sönder och hamnar i våra magar. Ett annat mål var att satsa ännu mer på ekologiskt och det har också gått bra, jag valde även bort plastkassar från mataffärer och det har gått i vågor mest för att jag helt enkelt kom på för sent att, fan också jag glömde min tygkasse. Men det går som sagt bättre och bättre.

Så då var det nytt år och lite halvt omedvetet och kanske även medvetet har jag minskat konsumtionen av kläder i förra året. Jag tror det varit så att jag handlar kläder vid max 5 tillfällen i affärer på stan och liknande. I år ska det här helt bort! Jag ska köpa alla mina basplagg genom House of lola samt Me & I och sedan använda de kläderna och inga fler. Jag ska se till att sälja vidare de plagg jag inte använder längre och inte köpa onödigheter. Detta för att jag ser det som mer hållbart för vår natur, men även för min ekonomisk skull. Man behöver inte handla hela tiden.
Minskad konsumtion alltså. Badrummet ska plastbantas och där har jag förhoppningar på ännu mer ekologiskt.

Jag har också tänkt att en dag i veckan ska vi äta något vegetariskt här hemma. Jag ska se om jag får tag på spännande recept, och rent spontant tänker jag att soppor är roligt att ha som grund. Kanske man skulle köra på vegetariskt på torsdagarna, men det får vi se.

Några andra mål jag har är att bli Doula innan 2015 är slut. Att våga söka en utbildning har sugen på. Den utbildningen är på avancerad nivå så jag får se om jag vågar och blir antagen. Jag har även tänkt läsa fler böcker än tidigare och ta med mig kameran ut igen som jag alltid gjorde förut.

Mål alltså, små mål jag tänker uppnå tills detta år är slut. Mål är bättre än löften. Om man bryter ett löfte är man absolut inte en bra person, men om man misslyckas med sitt mål har man ändå försökt.

William fotade mig igår innan vi öppnade lite skumpa. Jag drack även en öl igår hör och häpna!

.

IMG_3025.JPG

IMG_3027.JPG

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: