Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker

Att slänga och sälja.

IMG_2188.JPG

Började morgonen med att endast ta det lugnt, Björn sms:ade och undrade om jag vill följa med till tippen och det var jag självklart med på. Jag älskar att åka till tippen, varje gång får jag ett rejält glädjerus och det är så roligt att få slänga saker. Den här gången slängde jag visserligen kartonger men ändå, det är härligt att se hur saker som ligger och skräpar försvinner. Den här känslan upplever jag varje gång jag säljer saker vidare också. Det är en befrielse, nu äntligen försvinner alla de saker som jag inte använder och det känns bra. Jag har bestämt mig för att endast ha kvar de saker som använder och inget utöver det. Det är slöseri att ha saker liggandes i skåp bara för att.

Eftersom ett av mina mål för 2015 är att konsumera mindre, känns det även logiskt att försöka förbruka mindre. Ett led i mitt tänk just nu är att jag inte kommer handla på reor och inte heller besöka klädbutiker. Jag kommer endast handla kläder som jag kan använda länge och då blir mina inköp endast från House of lola samt Me & I eftersom deras plagg är sådana som går att ha i många år. Detta är säkert konstigt för många av er, men jag är trött på att handla och ha saker liggandes på hög. Det skrämmer mig även med all onödig konsumtion vi här i västvärlden har som hobby, för all konsumtion har ett pris, ett pris som vår natur får betala för och sedan i långa loppet barn och barnbarnsbarn. Sen har jag precis som alla intressen, till exempel vet jag att jag kommer köpa litteratur. Men där ser jag även något annat, alla böcker jag köper blir använda. Jag lånar även gärna ut mina böcker och köper begagnat så fort jag hittar böcker som passar mig. Men kläder, det är så onödigt att köpa från lågprisbutiker eftersom plaggen går sönder och så står man där med något som bara slängs. Det känns väldigt onödigt för min del, jag har varit en riktigt livlig konsument så jag vet hur kul det är att handla. Men jag vill dra ner på shoppingen och ha ett år när jag i december kan känna att jag bidragit med minskad konsumtion. Som det ser ut nu funkar det väldigt bra!

På tal om något helt annat är hela Falun förvandlat till ett snölandskap just nu. Jag hoppas snön får ligga kvar, det skulle vara mysigt inför VM i februari. Jag vet att man använder konstsnö men jag tänker mer för turisterna och även för att det ser så himla mycket mysigare ut om det är snö på sidorna av spåret när VM kommer visas på tv.

8 Comments

 1. Haha kul, jag får också nå glädjerus av att kasta saker som bara är i vägen / skräpar på tippen! Men ska även försöka sälja en en del saker, det är ett av mina ”nyårslöften”. Annars är jag nog för bra på att slänga saker istället för att se om nån annan har intresse av de.

  Ha en fin dag 🙂

  1. Susanna i Norge – mamma till Melwin & Gravid igen – Hehe visst är det lätt att det blir så? Ett glädjerus. Jag försöker verkligen sälja vidare nu och inte bara slänga, de jag slänger är sådant som ingen vill ha :). Ha en fin dag du med!

 2. Helt rätt, med små förändringar kan man göra stor skillnad. Och hur ska man hålla det städat och snyggt omkring sig med för mycket grejer. Jag försöker också köpa bara sådana kläder som jag verkligen vill ha. Inga impulsköp. Då blir de färre men desto mera uppskattade plagg. Vad har du för storlek förresten (vilken sjuk fråga), jag har en del Me and I ffa sommarplagg som jag vill ge bort, min storlek är ca 38 dvs oftast M. Mvh

  1. Aaa – Absolut! Jag känner verkligen att jag vill förändra och inte handla för handlandets skull. Det är så lätt att bli lockad av produkter som egentligen inte alls är bra, bara för att det är billigt.
   Hehe ingen fara, jag är M – 38 så vi har samma storlek 🙂 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa