Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker Doula

Att föda av Gudrun Abascal

IMG_3838.JPG

Ytterligare en bok som ingår i Doulautbildningen som jag tagit mig igenom. Väldigt läsvärd och intressant bok, jag gillar även att den är skriven här i Sverige vilket gör att man lätt kan känna igen sig i den vård vi får i det här landet. Boken är lättläst och enkel att ta sig igenom, dessutom upplever jag att den peppar otroligt mycket vilket behövs. Jag tror på peppande böcker eftersom det är något vi lätt glömmer. Boken tar även upp hur kejsarsnitt faktiskt innebär risker, något som idag tycks vara helt tabu att ens diskutera. Många tror att kejsarsnitt är så himla säkert men läser man på lite så kan man lätt förstå att ett barn som behöver syre efter födseln och blir urplockad ur magen innan han eller hon är färdig faktiskt inte mår speciellt bra. Jag tycker om ärliga böcker och denna är ärlig, jag tycker absolut att andra ska läsa denna.

6 Comments

  1. Tycker den är jättebra! Hade med mig den när jag skulle föda sonen och läste ur den på förlossningen 🙂 Ja, innan allt drog igång på allvar vill säga 😉

  2. Så himla bra bok. <3 Fick den och Gudruns andra bok med en fin text hon skrev till mig och Johan i böckerna när vi träffade henne. Hoppas hon jobbar när vi ska föda. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa