Att föda av Gudrun Abascal

IMG_3838.JPG

Ytterligare en bok som ingår i Doulautbildningen som jag tagit mig igenom. Väldigt läsvärd och intressant bok, jag gillar även att den är skriven här i Sverige vilket gör att man lätt kan känna igen sig i den vård vi får i det här landet. Boken är lättläst och enkel att ta sig igenom, dessutom upplever jag att den peppar otroligt mycket vilket behövs. Jag tror på peppande böcker eftersom det är något vi lätt glömmer. Boken tar även upp hur kejsarsnitt faktiskt innebär risker, något som idag tycks vara helt tabu att ens diskutera. Många tror att kejsarsnitt är så himla säkert men läser man på lite så kan man lätt förstå att ett barn som behöver syre efter födseln och blir urplockad ur magen innan han eller hon är färdig faktiskt inte mår speciellt bra. Jag tycker om ärliga böcker och denna är ärlig, jag tycker absolut att andra ska läsa denna.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Att föda av Gudrun Abascal

  • 13 april, 2015 at 21:52
   Permalink

   Camilla 33 år och 10 barnsmamma – Absolut! Mycket bra som tas upp 😀 .

   Reply
 • 14 april, 2015 at 18:10
  Permalink

  Tycker den är jättebra! Hade med mig den när jag skulle föda sonen och läste ur den på förlossningen 🙂 Ja, innan allt drog igång på allvar vill säga 😉

  Reply
 • 15 april, 2015 at 22:14
  Permalink

  Så himla bra bok. <3 Fick den och Gudruns andra bok med en fin text hon skrev till mig och Johan i böckerna när vi träffade henne. Hoppas hon jobbar när vi ska föda. <3

  Reply
  • 16 april, 2015 at 21:18
   Permalink

   Sophie – Håller med dig! Helt underbart att du fick den av henne! Förstår att du vill ha henne sen när lill*n föds :).

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: