Inlägget är ett samarbete.

Ni vet att man numera själv får göra vårdval? Det betyder att man får välja fritt i landet vart man vill ha sin vård. För några år sedan fick man välja vårdcentraler men numera sedan årskiftet får man alltså fritt välja sin vård. Det betyder att om vänttiderna är långa i din hemkommun kan du åka till ett annat län och få din vård. VLG.SE erbjuder diverse olika vård alternativ på sin vårdcentral, du kan på deras vårdcental få, skolhälsovård och en husläkare. De erbjuder vaccinationer och har en öron-näsa-halsmottagning. Just detta med öron-näsa-hals är något jag blev positiv till, William led av rejäla öroninflammationer när han var lite, och han grät och var helt förstörd för smärtan. Den är fruktansvärd, jag minns själv hur ont det gjorde med öroninflammation som barn, och när ens barn får det samma känner man sig så maktlös. Den smärtan är verkligen hemsk, den slutar dessutom först när trumhinnan spricker och man känner hur det rinner ur örat. Öroninflammation är inte något som är så lätt att få tid för heller, i alla fall inte av min erfarenhet då man ofta får vänta länge innan man får hjälp.
Hur har ni gjort med valet av vård? Varför valde ni som ni gjorde?

ons_large

Fb-Button

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: