Igår på bussen upp mot Näset började jag läsa denna. Den var verkligen jättebra och jag rekommenderar den. Nu är den skrivet ur ett stödjande perspektiv, så den beskriver hur du kan hjälpa och stödja kvinnor som vill amma. Det var med historia och bakgrund, mycket om sjukvården och varför synen på ser ut som den gör idag. Jag tror nämligen inte det undgår någon att amningen är något som är i ropet kanske ofta. Frågan om kvinnor ska amma i offentliga miljöer, varför bröst ses som sexuella och mycket annat återkommer ofta i media. Den här boken tog upp sånt, och även hur vår syn på amning speglar hur den nyblivna mamman ser på amningen. Den kanske inte är en bok som man bara köper för att ha en bok att läsa som nybliven mamma, men är man intresserad av amningen ger jag denna ett högt betyg. Dessutom får man massor av bra tips på hur man ska stimulera amningen och det tycker jag är toppen. Jag köpte boken genom CDON.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa