Amning i dag


Igår på bussen upp mot Näset började jag läsa denna. Den var verkligen jättebra och jag rekommenderar den. Nu är den skrivet ur ett stödjande perspektiv, så den beskriver hur du kan hjälpa och stödja kvinnor som vill amma. Det var med historia och bakgrund, mycket om sjukvården och varför synen på ser ut som den gör idag. Jag tror nämligen inte det undgår någon att amningen är något som är i ropet kanske ofta. Frågan om kvinnor ska amma i offentliga miljöer, varför bröst ses som sexuella och mycket annat återkommer ofta i media. Den här boken tog upp sånt, och även hur vår syn på amning speglar hur den nyblivna mamman ser på amningen. Den kanske inte är en bok som man bara köper för att ha en bok att läsa som nybliven mamma, men är man intresserad av amningen ger jag denna ett högt betyg. Dessutom får man massor av bra tips på hur man ska stimulera amningen och det tycker jag är toppen. Jag köpte boken genom CDON.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: