006

Nu är det alltså fredag, när man har semester smälter gärna dagarna in i varandra så man kommer knappt ihåg om det är måndag eller söndag. Men idag håller jag koll på att det är fredag. Något jag insett när man är ledig är lyckan i att vänta in posten. Är det inte en ganska intressant grej? Jag vet att många pensionärers största nöje på dagen är när morgontidningen och posten kommer. Man kan ju lätt skratta åt den saken, men grejen är den att jag insett att när man är hemma har man tid att glädjas åt såna småsaker. När jag pluggade fick man ofta tid över att glädjas och störas på såna här saker. Jag märkte nämligen att ringandet till hyresvärden ökade när jag inte jobbade. Nu när man har jobb känns det som något onödigt extra, så man låter ofta saker vänta. Men vid semestern så hittar man alla småsaker man stört sig på åter igen. Jag kommer även ihåg hur upprörd man kunde bli när posten var sen när man var hemma, vilket även det är intressant? Varför bryr man sig ens?

Många gånger handlar ju sånt där om att man har tråkigt. Precis som att man inte gör annat än städar när man har semester, och springer på stan. Jag har redan ätit ute vid flertalet tillfällen och förut om det shoppat som jag aldrig sett en butik innan. Även här tror jag att det handlar om att man är för lat för att orka, de dagar man jobbar och får en energikick när man väl är ledig!

Jag gillar ledigheten, jag skulle kunna leva så här jämt även om man hittar saker att klaga på. Jag avundas kvinnorna i tv-serien Mad Men som jag ser på med Björn, tänk va lyxigt att få vara hemmafru.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: