För den som inte läst din blogg, vem är du?

Ja vem är jag? Jag är 31 år, mamma sedan 11 år tillbaka. Utbildad lärare och examinerad och legitimerad att undervisa upp till årskurs 9. Utbildar mig till Doula för att jag tycker förlossningar är spännande. Villhöver en hel massa saker allt för ofta och råkar visst köpa ibland med. Är lättpåverkad av onödiga erbjudanden och glädjefylld när jag fyndat. Älskar loppisar och samlar slaviskt på My little pony. Sjunger nästan varje dag, och tycker smink är bra kul. Läser böcker när jag hinner och kollar på alldeles för mycket tv-serier.

Hur kom det sig att du började blogga?
Bra fråga, jag började skriva smått på Lunarstorm när jag flyttade till min andra egna lägenhet när jag var 18. Hade då bott hemifrån i ett år utan internet. Jag hade väl innan skrivit något inlägg då och då. Men just där 2002 började jag skriva mer varje dag, om diverse saker. Mest festande antar jag. När jag sedan flyttade till Falun 2003, hade jag just fått en blodpropp så skrev massor om den saken, jag var nitton år och det var skittråkigt att inte få göra något. Träffade Williams pappa och blev gravid, raderade allt jag skrivit och började om med vad som är denna blogg idag. Men den startade på Lunarstorm. Där och då skrev jag om graviditeten, livet som småbarnsmamma, livet som student på både gymnasium och högskola. Jag antar att jag började skriva för att jag redan innan skrev dagbok, det här blev väl bara något som utvecklades ifrån den saken.

Vad bloggar du om?
Allt och inget. Jag är en typisk periodare, ibland skriver jag om något jag pysslar med. Jag är nämligen sån som kan gå all in för ett ämne under en period för att sedan tappa intresse och hitta något nytt. Det mesta kanske handlar om livet dock, och alltid saker som tilltalar mig som person.

Varför läser folk just din blogg tror du?
Har ingen aning? Eller om jag ser till mig själv varför jag läser bloggar är det för att jag är fruktansvärt nyfiken och gillar att veta vad andra människor gör, hur andra människor tänker och lever. Jag älskar att läsa och få en bild av nytt folk, kanske det är så för andra med.

Är det stor skillnad mellan bloggens du och verklighetens?
Är nog mer för att uttrycka mig på bloggen än i verkligheten. Det är så mycket enklare att “prata” genom skrift eftersom man då inte blir lika granskad som när någon står ansikte mot ansikte med mig. Ibland tror jag mer att den jag är här i bloggen är mer jag än den jag visar utåt är. Jag tror faktiskt att människor som känner mig väl känner mer igen mig i bloggen, än de gör när jag är bland en grupp med många människor. I grupp känner jag bara att mina ord är så mycket mindre värda än alla andras.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Ärlig, enkel och en del av mig?

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ganska mycket, jag delger absolut inte allt här, jag skriver bara om sånt jag kan stå för eller bli frågad om. Men ni får aldrig läsa allt om mig, det är ytterst få som vet allt om mig.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja sådant jag skrev som yngre, fast i och för sig, idag bryr jag mig inte. Mitt elva år gamla jag och den jag nu är samma människa men med nya erfarenheter och tankar.

Vad gör en bra blogg?
Vet inte, trevlig atmosfär tror jag.

Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Svårt, måste fundera lite.
1 – Jag kan få för mig att det är något läskigt bakom mig när jag tar bort sminket på kvällen. Då brukar jag skicka bak benet för att eventuellt kicka den som står bakom. HAHA så pinsamt att erkänna detta men det vet inte garanterat inte om.
2 – Jag avskyr att handla skor. Det är det absolut tråkigaste jag vet.
3 – Jag kopplar väldigt mycket till sex, och blir såldes full i skratt väldans ofta. Detta gör att jag måste hålla mig från att skratta och känner mig som fjorton år. Ett exempel är på tråkiga föreläsningar när jag kan börja fantisera om att föreläsaren snackar om sex. Hela föreläsningen blir så rolig och jag får verkligen bita mig i tungan om och om igen.

Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, läser typ inga kändisbloggar.

Vilka bloggar läser du själv?
Minstorafamilj och några till.

Och vilka läser du inte?
Kan nog läsa vilken som.

Varför ska man läsa din blogg?
För att man vill, annars behöver man inte.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: