En tisdag i december.

009En ovanlig bild från i somras, det var nämligen galet varmt denna dag när fotot togs.

Den här dagen har varit full med moment som tömde mig på lite energi måste jag säga. Trots det har jag hunnit med flera saker så jag ska verkligen inte klaga. Jag började dagen med att planera och greja, jag hann då med massor så jag är helnöjd. Sedan hade eleverna sitt sista besök för läsår 3 på badhuset. När eleverna gick hem fick jag träffa en ny elev som ska börja till våren. Det var spännande och riktigt roligt. Sånt är är lärorikt och varje ny sak är verkligen något jag tar till mig.
Sedan hade vi möte, blev ett ledsamt möte. Men jag vill inte skriva ut för mycket om den saken, jag lämnar det med ledsamt just inför nuet.

Jag åkte hemåt, sprang in på ICA Falan och hämtade ut ett paket från CDON. Tog sedan och åkte hemåt och bakade till jobbet, jag har nämligen fikavecka denna vecka. Råkade få en del ingredienser på golvet så fick dammsuga. Jag passade även på att diska och greja. Blev aningen glad när jag kom hem och bovärden har varit hit och bytt ut alla gamla eluttag här hemma. Förra veckan bytte dem ut alla lampknappar efter att jag bett om saken. Nu ser hemmet så mycket finare och nyare ut. Hade jag fått önska kunde de även häva ut mina fula trädörrar som är ifrån när huset byggdes någon gång på 60-70-talet men jag antar att det är något att drömma om mera. Jag brukar tänka på hur fint det skulle vara här utan dessa dörrar, men vad är en bal på slottet som Askungen säger.

Nu är det två arbetsdagar kvar på denna termin! Imorgon är det även JulMosaik på Lugnet kyrkan och Williams skola är då dem som skapat detta. Jag brukar få tårar i ögonen varje år. Det är så vackert! Får se om jag skriver imorgon, eller om det blir uppdatering på torsdag. Det beror helt på hur trött jag är imorgon efter JulMosaiken.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

47 thoughts on “En tisdag i december.

 • 15 december, 2015 at 19:43
  Permalink

  Härligt att eluttagen är bytt!
  Har faktiskt inte testat honung i håret, måste prova! 😀

  Reply
 • 15 december, 2015 at 20:51
  Permalink

  Oj vad du har haft fullt upp men vad skönt att det bara är två dagar kvar 😀 Kram

  Reply
 • 15 december, 2015 at 21:07
  Permalink

  Vad roligt att du fått nya eluttag och knappar, det gör ju mycket. Vår lgh är omtapetserat och nya golv i alla rum, slipat i vardagsrummet, men det slipade vovven ner förvisso så det skulle behövats slipas igen. Men vi har tyvärr också gamla dörrar, men de är förvisso slipade de med, men bruna =/

  Ja och så tror jag instagram tar många bloggläsare också, för många ggr lägger man ju ut samma bild på insta och då tycker de väl att det räcker med att gilla eller skriva en rad där. Men jag är mer för blogg, gillar större bilder och att skriva som du säger =D

  Reply
  • 19 december, 2015 at 14:07
   Permalink

   Som här har också bruna dörrar, jättetråkiga de drar ner mycket av lägenhetens intryck tycker jag.

   Reply
 • 15 december, 2015 at 21:19
  Permalink

  Skönt med endast två jobbdagar till! Heja dig 🙂 Sen får du vila upp dig ordentligt 🙂

  Reply
 • 15 december, 2015 at 22:07
  Permalink

  Tråkigt med ett ledsamt möte 🙁 hoppas det löser sig

  Reply
  • 19 december, 2015 at 14:06
   Permalink

   Just den här grejen kommer inte lösa sig mer, men det var ett tråkigt möte oavsett :/.

   Reply
 • 16 december, 2015 at 09:36
  Permalink

  går det inte att lyfta bort dörrarna o sätta de i källaren? gjorde jag här hemma. men har klart kvar de dörrar som man måste ha uppe;) men skulle vilja lacka om dom till vita!

  Reply
  • 19 december, 2015 at 14:06
   Permalink

   Jag har funderat på att lacka dem, även om man skulle kunna köpa dekorplats och fixa med? Jag ska fundera lite :).

   Reply
 • 16 december, 2015 at 14:36
  Permalink

  Usch spindlar tycker jag inte om så jag skrollar ner =/

  Ja men du har ju fått en del gjort och vad skönt att snart få ledigt.Vi har också sådan trevliga dörrar och vi ska byta ut dom men de är en del dörrar här hemma så de får bli lite senare.

  Önskar dig en fortsatt fin dag

  Kram

  Reply
  • 19 december, 2015 at 14:05
   Permalink

   Ja dem kan vara lite läskiga :).
   Det är jättetrevligt med lov. Är som här, jag bor i hyrd bostad så känns inte alltid så kul att betala dörrarna själva :/.

   Reply
 • 16 december, 2015 at 16:20
  Permalink

  Åh vad kul att du får träffa på så många olika personer i ditt arbete egentligen!! 🙂

  Reply
 • 16 december, 2015 at 19:00
  Permalink

  Låter som en mestadels bra dag! Synd på det ledsamma mötet :/ apropå dörrarna, kan du inte ställa dom i något förråd om du inte vill ha dom alls eller måla om dom? 🙂

  Reply
  • 19 december, 2015 at 14:03
   Permalink

   Ja absolut :).
   Jag har plockat bort en del av dörrarna men vissa måste man ju ha kvar :(.

   Reply
  • 19 december, 2015 at 14:02
   Permalink

   Hehe ja, var därför jag kände mig tvungen att ta en bild :D.

   Reply
 • 16 december, 2015 at 20:16
  Permalink

  Vad skönt att snart få vara ledig! Men fy vilken läskig bild =P

  Reply
 • 16 december, 2015 at 21:06
  Permalink

  Skönt att du får lite ledigt snart! Verkar helt klart vara en fördel när man jobbar som lärare! 😉

  Reply
  • 19 december, 2015 at 13:44
   Permalink

   Ja det är det, ledigheten är ju dock sådan att man jobbar 45hs arbetsvecka på en heltid, så det är ju intjänad ledighet :).

   Reply
 • 17 december, 2015 at 10:09
  Permalink

  Vilken bild, galet varmt ja det kan man även säga om denna vintern, fast jag klagar inte på det. Jag tycker att det är underbart skönt så länge det är plusgrader 😉

  Reply
  • 19 december, 2015 at 13:42
   Permalink

   Jag hade gärna haft lite snö, det är så mörkt här i Dalarna just nu, skulle behöva bli ljust. Det är mest isbana nu och sånt avskyr jag :-o.

   Reply
 • 17 december, 2015 at 10:15
  Permalink

  Inget kul med möten som gör en ledsen 🙁

  Skönt jullovet börjar närma sig

  Reply
 • 17 december, 2015 at 11:10
  Permalink

  Bråda dagar förstår jag, men snart är det ledigt!!

  Reply
  • 19 december, 2015 at 13:41
   Permalink

   Ja det är intensivt inför lov, det är nästan mer då än annars upplever jag :).

   Reply
 • 17 december, 2015 at 13:01
  Permalink

  Hejsan,
  Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
  Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
  (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
  Mvh, Tove

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: