img_0345
Gårdagen var allt annat än innehållslös. Den började med att jag fixade naglarna, begav mig ner mot stan och kände mig uppiggad och glad. William kom dit runt tolvtiden då han slutat och sedan gick vi mot stan. Först gick vi till Piacetto och köpte en varsin varmchoklad med grädde, till det tog vi kladdkaka. När lovet är här ska man fira tycker jag, och William var jätteglad över saken.

img_0346

Vi tog oss en promenad efteråt för att julklappshandla. William hittade julklapp till sin pappa och vi pratade på vägen och gick mot ICA Falan där jag hämtade ut ett paket ifrån Madlady och ett paket med julklapp åt Björn ni. Sedan gick vi runt på stan och småkikade på diverse saker.

Vi gick sedan hem, jag passade på att fotografera det jag köpt ifrån madlady och sedan läste jag lite. William satt i soffan och efter en stund kom Björn och hämtade med William och min bror dök upp strax efteråt.

img_0347

img_0348

Efter att min bror åt hem gick jag och la mig. Jag vaknade dock runt 23 av att någon knackade på min ytterdörr. Jag hörde sedan min grannes röst som ropade åt mig att vakna. Jag skyndade mig upp och min granne berättar att det luktar brandrök i hela trapphuset. Jag känner doften och ringer på hos de grannar som bor i lägenheterna runt omkring. Sedan ringde vi 112, blåljus kom hit det sparkade på dörren till där röken kom ifrån och sedan kom personen som bor i lägenheten och öppnade. Visade sig att hon somnat och haft plattan på. Det är en äldre person och detta var inte första gången som detta händer, även om det är första gången som blåljus kommit hit. Nu gick allt bra och jag är så tacksam över att bo i det här huset där människor bryr sig om varandra. Det var nämligen en väldigt obehaglig sak, jag tänker om jag fortsatt att sova och min granne ovan inte känt lukten och väckt mig. Jag bor vägg i vägg med den äldre personen som somnade med plattan på, jag känner hur rädd jag blir när jag tänker på vad som kunde hänt. Vi grannar stod här ute inatt och sa att det borde vara timer på alla spisar, varför är det inte så?

44 kommentarer

 1. Hej

  Vad mysigt ni har haft de och snygga naglar =) slutar de skolan redan nu? lilleman slutar på tisdag, kanske det är senare uppåt. Fin tröja de är ju alltid kul att få hämta ut paket, ja om man inte behöver skicka tillbaka då..

  Önskar dig en fin lördag

  Kram

 2. Superfina naglar! Måste varit otroligt mysigt att gå ut och fika med grabben 🙂
  Fyyy vad läskigt att bli väckt på ett sånt där sätt.. Att inte den gamla damen får
  hjälp med maten eller så om det nu inte är första gången. Kan ju bli riktigt farligt

 3. åh vilken mysfika! nu blev jag ju sugen på varm choklad. ^^ och naglarna är ju superfina!!

  sv; kul att du gillade bilderna 🙂 ja jag håller med, jag älskar julgranskulor! tycker att det är så himla fint <3

 4. Vad mysigt ni hade det. Låter underbart! <3

  Läskigt det med röken i trapphuset dock! :\ Tur att det gick bra den här gången, och hoppas att det går att lösa på något sätt så att detta inte händer igen. Det är ju lätt hänt att råka lämna en platta på, men när det är samma person som gör det och det fortsätter hända… Visst, hon är äldre, men ändå. Det är inte säkert varken för henne eller för er.

  1. Det var det absolut :).

   Ja usch, det var obehagligt. Jag hoppas verkligen att hon får timer nu så det inte fortsätter så här. Det är ju absolut inte säkert, sen såklart synd om henne för hon gör det ju inte med vilja det förstår man ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa