IMG_6599

Förra året skrev jag upp mina mål för 2015. När jag läser dem inser jag att jag lyckats bra med allt utom just att fotografera i den mängd jag tänkt mig.
Jag läser igenom och inser att jag faktiskt fick till det jag tänkte, det vegetariska är nog det jag reagerade starkast på. Där jag skrev jag saken som ett försök en gång i veckan, den saken har blivit betydligt oftare så det tar jag med ett leende. Jag skrev även att mitt mål var att bli doula innan 2015 var över, och det gick ju bra det med!
Så jag lyckades bra verkligen. Nu lägger jag upp mål för 2016, det är mål. Ett mål är något man kanske inte alltid ror i land, men man försöker att få till. Jag avlägger aldrig löften eftersom att löften inte är till för att brytas. Ett mål att kan uppnå eller misslyckas med, jag föredrar att kunna misslyckas mot att lova saker jag inte kan hålla. Förstår ni skillnaden?

Så målen kommer då här.

 • Äta mer vegetariskt, och försöka sluta helt med mjölkprodukter ifrån korna. Min mage gillar inte mjölkprodukter egentligen så detta ska jag dra ner på.
 • Inte handla saker jag inte behöver. Detta mål hade jag även förra året och det gick bra. Det här året ska jag se till att inte handla alls på butiker som Gina och liknande.
 • Välja dyrare basplagg som jag kommer använda ofta.
 • Handla ännu mera ekologiskt och närproducerat. Handlar redan nu i första hand ekologiskt, men ska välja saken ännu mera i år.
 • Läsa mer böcker, och unna mig minst en bok i månaden.
 • Sluta titta på serier jag inte tycker är bra.
 • Fotografera mera, och kanske gå en kurs i fotografering?
 • Promenera mera, och vara ute mera.
 • Leva livet, och utmana mig själv och mina begränsningar. Bli aktiv i någon aktivitet med människor.
 • Lära känna nya människor.
 • Besöka någon eller några fina platser i Sverige.
 • Njuta av familjen och se det fina i livet.
 • Söka till Specialpedagogprogrammet.

 

Det får bli mina mål för 2016. Har du några mål?

94 kommentarer

 1. Att äta mer vegetariskt låter toppen! Jag är vegetarian och skulle aldrig börja äta kött igen i hela mitt liv, tycker det är kul att fler och fler väljer att käka vego =) Kul med fotokurs också, alltid roligt att bli ännu bättre på det man redan är duktig på.

  Jag har massvis med mål med 2016, finns att läsa på min blogg.

  1. Kul :). Jag försöker verkligen att äta mindre kött, det känns inte rätt att äta det i den mängd vi gör. Jag gillar inte industrin bakom köttet på tallriken :/.

 2. Roligt att se dina mål och härligt att höra att du lyckades med väldigt många av dem förra året. Så hoppas att du lyckas med många om inte alla detta år också! 😀

  Sv; ja, det är obehagligt då man inte har en fri sikt. Men det är sådan årstid och man lär sig, men oavsett så är det ju fortfarande obehagligt! 🙂

 3. Kan verkligen relatera till att inte handla saker jag egentligen inte behöver, det gör jag så himla lätt!

  sv: Åh vad roligt att du också tycker om det!!
  Kram

 4. Ja ägg är såå gott! Jag älskar det! 😀

  Ah okej skönt att få städat och fint hemma. Vi har också städat (flyttstädat), så tråkigt!

 5. Låter som roliga mål att uppnå, att foto mera låter jätteskoj, har jag med tänkt, har ju dock sålt min systemkamera, men min nya kompaktkamera är lika bra som min förra systemkamera var =D

  Att se det fina i livet och njuta mer av det man har tycker jag också låter förnuftigt, ska tänka så mer jag med =D

 6. Vad kul när man lyckas med sina mål! Just nu har jag inga, mer än att klara kombinera skola, mammaledighet med Julie och att vara en aktiv mamma till Sienna. Och att fortsätta sköta nyttig mat till familjen. Med det är lite flummigt. Hade velat ha mer konkreta mål, som du.

 7. Vi har mycket liknande mål (eller ja, jag har inte skrivit upp några, men jag har tänkt hahaha) förutom möjligen ditt sista! ;))

 8. Låter som bra mål att sätta, jag satte inte så mycket år, men att jag ska ta de lugnare och inte stressa hitta något meningsfyllt att göra då jag annars kommer att bli tokig att bara gå hemma.

  Men jag tycker du satt bra mål och som du säkert kommer att uppnå 2016 =)

  Kram

 9. Jag har inge uttalade mål men redan i somras påbörjade jag en hälsoresa, vegetarian och handla ekologiskt har jag gjort de senaste åren. Nu tänkte jag försöka få med familjen på lite mer hälsosam bana.

 10. Vilka bra mål! Tror det är superbra att skriva ner sin mål, då blir det mer verkliga och lättare uppfyllda. 🙂 Jag skulle vilja sluta oroa mig, eller sluta är ouppnåbart men minska på det i alla fall och njuta mer av nuet.

 11. Mitt ”mål” är att fokusera på familjen och det som verkligen är viktigt.
  Att lära mig att stå upp för mig själv och säga NEJ när det är något jag inte vill.
  Den viktigaste lärdommen från 2015 är att ingen gillar allt och alla och att det faktiskt är okej !
  Man FÅR rensa bort energitjuvar och annat som inte gör en lycklig ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa