För dig som behöver lite värme och ett bra inomhusklimat.

Inlägget är ett samarbete.

Bor ni i villa eller lägenhet? Själv bor jag i lägenhet men drömmer om att en dag köpa ett hus. Det är verkligen en dröm jag har, och jag önskar ofta att jag hade den ekonomin att jag bara kunde köpa drömhuset och bo i eget och fint. Drömmen skulle såklart vara att bo på landet, jag älskar landet och att ha nära till naturen. Gärna med skog och vackra åkrar och ängar runt omkring. Men som ni vet är det inte bara att köpa hus, och förutom lånen måste man tänka på olika kostnader för uppvärmning. Jag brukar tänka på att bra uppvärmningsalternativ är bergsvärme som många installerar. Jag tror det är ett bra alternativ som man vinner på i längden att använda sig av. På sidan Polarpumpen.se kan man få flera tips och idéer på olika former av värmepumpar och även annat bra till villan. Där hittar man luft-värmepumpar, bergvärme och du kan även hitta avfuktare i huset. Det tror i alla fall jag är väldigt bra att ha, ibland tänker jag även att just avfuktare skulle vara bra i lägenheten jag bor i där luften ibland kan kännas lite fuktig. Eftersom det finns källare i huset jag bor i, så oroar jag mig ibland över eventuell påverkan nere i källaren. Jag har ju astma och är väldigt känslig just med fukt och även värme. Mitt hem måste nästintill vara perfekt i luften för att jag ska må bra. Det är då självklart att man börjar fundera på om det är bra med den luften som finns här i hemmet. Men när man bor i lägenhet som man hyr får man bara förlika sig med att det är bostadsförmedlingen som sköter allt med underhåll. Detta gör ju således att jag ganska ofta skulle vilja äga mitt eget så att jag själv kunde handla det jag behöver. Men så länge kan jag tipsa er om detta så ni kan besöka deras sida, dem har tydlig prislista och ska ni ändå hitta ett nytt värmesystem så passa på.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “För dig som behöver lite värme och ett bra inomhusklimat.

 • 28 januari, 2016 at 11:34
  Permalink

  Jag skulle också vilja ha hus, & vi bor också i hyreslgh

  Reply
 • 28 januari, 2016 at 14:30
  Permalink

  Hej ja de är ju drömmen att få ha ett eget hus, vi har sagt de att flyttar vi här ifrån så blir det ett hus. Men just nu bor vi så bra där vi bor och trivs i lägenheten. Men ett hus kommer det att bli i framtiden. Jobbigt med astma vet ju bara hur jobbigt jag har det med pollen de sätter ju sig på andningen på mig..

  Kram

  Reply
  • 29 januari, 2016 at 10:37
   Permalink

   Visst är det så, jag skulle gärna bo så jag ägde hemmet själv. Men en dag kanske :).

   Reply
 • 28 januari, 2016 at 21:50
  Permalink

  Har vuxit upp i hus, precis som du beskriver: villa, ängar, skogar, men också bergvärme och luftavfuktare. Som du säger är det mycket att göra och fixa och betala – men så värt det (tycker alla i familjen).
  kramar

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: