Resa till Sveg och när vi befann oss där.

IMG_7797

Som ni vet har vi befunnit oss på husvagnssemester, det var 5 dagar med massor av skoj, och jag tänkte att jag skulle ta mig tiden att berätta lite utöver det jag redan berättat när vi reste.
Vi begav oss upp mot Sveg förra söndagen, vi hämtade först husvagn och William i Orsa och sen åkte vi Finnmarken uppåt. Det var verkligen jättefint där och jag kände igen mig på flertalet av platserna. Jag har varit där en del som liten eftersom min pappa gillade att åka runt i skogarna och leta efter älgar, men jag har även varit dit med mormor och morfar.

IMG_7803

IMG_7792

Vi stannade vid en rastplats av en slump och såg att dem hade något spännande vattendrag där. Vi gick och inspekterade stället och William hittade rester från inlandsisen vilket var väldigt kul för oss alla tre som kollade in detta lite närmare. Sedan åkte vi mot Sveg, där åt vi på Sibylla och sedan vildcampade vi mitt i skogen. Det var galet med myggor och bromsar så det var egentligen ingen hit, även om det var fint där mitt i skogen. Dagen efter åkte vi in till stan eller är Sveg en by? Där kollade vi runt och handlade lite mat.

IMG_7815

I Sveg står den här, världens största björn helt i trä. Den var spännande, William står under den så ni ser hur stor björnen är. Det var riktigt kul att stå där under och läsa på lite extra om björnen och dess härkomst.

IMG_1823

IMG_7813

Det är väldigt fint i Sveg och jag kan rekommendera ett besök, vi hade även tur med vädret där så vi kunde gå och spana. Det fanns ett litet utbud av affärer och jag kikade in på några utan att handla denna gång.

Fler inlägg kommer, jag tänkte tidsinställa några stycken så dem kommer upp under veckan.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: