IMG_7797

Som ni vet har vi befunnit oss på husvagnssemester, det var 5 dagar med massor av skoj, och jag tänkte att jag skulle ta mig tiden att berätta lite utöver det jag redan berättat när vi reste.
Vi begav oss upp mot Sveg förra söndagen, vi hämtade först husvagn och William i Orsa och sen åkte vi Finnmarken uppåt. Det var verkligen jättefint där och jag kände igen mig på flertalet av platserna. Jag har varit där en del som liten eftersom min pappa gillade att åka runt i skogarna och leta efter älgar, men jag har även varit dit med mormor och morfar.

IMG_7803

IMG_7792

Vi stannade vid en rastplats av en slump och såg att dem hade något spännande vattendrag där. Vi gick och inspekterade stället och William hittade rester från inlandsisen vilket var väldigt kul för oss alla tre som kollade in detta lite närmare. Sedan åkte vi mot Sveg, där åt vi på Sibylla och sedan vildcampade vi mitt i skogen. Det var galet med myggor och bromsar så det var egentligen ingen hit, även om det var fint där mitt i skogen. Dagen efter åkte vi in till stan eller är Sveg en by? Där kollade vi runt och handlade lite mat.

IMG_7815

I Sveg står den här, världens största björn helt i trä. Den var spännande, William står under den så ni ser hur stor björnen är. Det var riktigt kul att stå där under och läsa på lite extra om björnen och dess härkomst.

IMG_1823

IMG_7813

Det är väldigt fint i Sveg och jag kan rekommendera ett besök, vi hade även tur med vädret där så vi kunde gå och spana. Det fanns ett litet utbud av affärer och jag kikade in på några utan att handla denna gång.

Fler inlägg kommer, jag tänkte tidsinställa några stycken så dem kommer upp under veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa