Julpyssel – Det är bara roligt i tanken…

Igår frågade William om vi inte kunde julpyssla. Jag tänkte att varför inte, sedan insåg både jag och han efter ett ganska snabbt tag att detta inte alls var lika roligt som vi tänkt oss. Rent av kändes det helt åt skogen. Det gick verkligen inte som någon av oss trott det och tomtarna såg ut som pedofiler enligt William och det som skulle vara en Puff såg mer ut som en säl som varit med om en olycka som mycket väl kunde uppstått av en ångvält!

Jag muttrade, William lämnade mig med skiten och till sist gav jag också upp. Julpyssel är ingenting för mig, att jag fick för mig att jag nog gillade sånt här är bara skrattretande! Jag avskyr att pyssla, det finns en anledning till att jag överlämnar sånt där till proffsen och köper färdiga grejer.

No more julpyssel, en viktig påminnelse för framtiden.

Så skulle julpysslet se ut…

Resultatet hos vår familj…
Aldrig mera julpyssel!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

30 thoughts on “Julpyssel – Det är bara roligt i tanken…

 • 17 december, 2016 at 16:52
  Permalink

  Kunde inte riktigt låta bli att garva åt detta ^^…
  Själv gillar jag att pyssla och hålla på sånt där egentligen! Nu tryter det dock med tiden och orken för sånt, tråkigt! Trevlig fortsatt helg tjejen =)

  Reply
 • 17 december, 2016 at 17:24
  Permalink

  Det var en fin tanke iaf 😉 Pyssel är inte för alla- man gillar olika saker helt enkelt 🙂
  Jag pysslar inför jul men mest i bakform haha :)Älskar ju att baka och har faktiskt gjort julgodis, knäck vart gjort idag 😉

  Ha en fin lördag*

  Reply
 • 17 december, 2016 at 18:09
  Permalink

  Haha, då är vi två! Åh vad jag inte tycker det är kul att pyssla! 😛
  Samma sak med att slå in paket. Usch. Men i år blev ja inte arg på skiten iaf och det är ett steg framåt 😛 haha!

  SV: Det blir det verkligen! Jag hade inte räknat med något annat än kval innan säsongen, så allt annat än kval är fortfarande en jättebonus! 🙂

  Reply
  • 18 december, 2016 at 10:59
   Permalink

   Haha ett steg framåt verkligen, tycker man blir förbannad varje år :-p

   Reply
 • 17 december, 2016 at 18:14
  Permalink

  Tack för svaret på mitt inlägg.
  Jag skrev för några dagar sedan om julpysslande då vi skulle göra änglar men gav upp direkt efter att jag såg hur komplicerat det var. Men ert resultat blev ju riktigt bra men förstår att sonen ruttnade innan det var klart 😉
  My wonderfull loves recently posted..Vad ska ni göra över jul???

  Reply
 • 17 december, 2016 at 20:23
  Permalink

  Det var svårighetsgrad hög på det pysslet, satt hur länge som helst med mina men tyckte ändå att det var kul #pysselnörd. Men tycker att limmer kunde vart bättre! Pennan använde jag inte ens, utan tog akrylfärg istället

  Reply
  • 17 december, 2016 at 21:21
   Permalink

   Kanske var det :D. Håller med angående limmet fick ta ett annat vi hade hemma och pennan var värdelös :(.

   Reply
  • 18 december, 2016 at 10:57
   Permalink

   Undrar om du menar så kul? Eller förstår inte annars :-p- Hehe nä man blir upprörd 🙂

   Reply
 • 18 december, 2016 at 01:56
  Permalink

  hi hi ja du men det är inte så lätt inte . fina ändå tycker ja
  usch himla förkylning går inte över tycker ja kom väl virus efter bacillerna så bara o vänta men ont i halsen o hostar o lite mindre hes idag kramar o fin 4 advent

  Reply
 • 18 december, 2016 at 07:35
  Permalink

  Va tråkigt att det var dålig kvalité på det man behövde använda. Jag tycker om att pyssla och då är det viktigt med bra grejer tycker jag.

  Reply
 • 18 december, 2016 at 21:48
  Permalink

  Hehe ja det blir inte alltid som man tänkt sig, tycker allt det vart fina

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: