Dark Mode Off / On
Fika & måltider Porslin

Julen 2016

Vi började julen 2016 med att äta julfrulle hos Björn. Vi sov nämligen där från dagen före julafton till julafton. Jag fick skjuts hem på morgonen för att hämta saker och sedan åkte vi ut till Kniva. Där firade vi först hos Björns moster så tremänningarna fick byta paket med varandra. Sedan så gick vi över till Björns mamma för att fira julen där.

Björns pappa hade tagit med sig en årsmust så den tog William och öppnade på bron. Den var riktigt god måste jag säga.

Sedan var det dags för att äta julmat, vi hade alla haft ansvar för olika saker att ta med oss. Vilket var jättelyckat. Maten var himla god och som vanligt äter man ju mer än man borde på julafton. Förutom julmat är det ju fika, godis och annat gott också. Jag tror ingen går hungrig från julafton precis.

Lite uppdukning innan vi satte oss för att äta.

William lånade kameran och fotograferade bland annat mig, bredvid mig sitter Björns syster som tydligen inte fick vara med hela hon.
Jag tog ett fotografi på julgranen och lite av paketen som fanns där under. Det mesta var till William eftersom det blir en till julafton den 29:onde när Williams kusin kommer med sin familj dit. Så då ska vi vuxna ha lite paketutlottning.

Så här såg några av paketen ut som jag slog in i år. Jag älskar gamla papper med lite gamla snören på. Det blir lite mysig känsla över sånt tycker jag, som att man befinner sig i en annan tid. 

Vi körde en liten skojig paketutlottning med lite blandad kompott av presenter för ett maxvärde för 150 kronor sammanlagt. Sen så spelade vi poker och man vann paket efter det. Som minst kunde man få 4 paket vilket var väldigt bra! Fick jätteroliga saker, och det var många skratt! Verkligen jättekul!

Sen började William öppna sina paket. Han fick bland annat dessa pennor och en målarbok som har som siffror för olika färger av sin faster. Förutom det fick han massa mer fint, men jag tänkte att jag inte behöver visa allt. Tog denna bild eftersom han faktiskt ler in i kameran!

Tusen tack för allt fint vi fått!

Jag fick jättefina vinglas av Björn och William. Carolina Gynning som jag samlar på! Hur fina som helst! Ni får se dem imorgon!

32 Comments

 1. Låter som en mysig jul! 🙂
  God fortsättning till dig 😉
  Eller hur visst äter man alldeles för mycket 😉 känner igen det, man kan ju inte låta bli .. 😉

  Sv: Det var bättre på julafton. Min julafton var så mysig<3

  Kram

 2. Vad roligt det lät med julklappsspelet…det kanske man skulle satsa på till nästa år i någon form! Låter som ni haft ett riktigt mysigt firande!☺

 3. Det låter som en lyckad dag och kul grej det där med pokerspelandet! Det kanske är något att testa till nästa år 🙂

  SV: Tack detsamma, Madde! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: