Dark Mode Off / On
Ett dalaliv Porslin

Sågmyra outlet, Hjultorget i Insjön och Borlänge.

Idag åkte vi ut mot Sågmyra då jag sett i några dagar att de hade rea på såna här dalahästar i betong där som jag länge velat ha. Den stora som är i mellanstorlek kostade 100 kronor och den lilla 50 kronor. Skulle man ha en riktigt jättestor kostade den 500:- men jag kände inte att det var en sån jag var ute efter. Dessa var i precis de storlekar jag ville ha. En vit och en grå, och jag tycker det var rena fyndet.

Här har ni den vita, så himla fin verkligen, gillar färgen och den står väldigt bra där i fönstret tycker jag. Som ni vet jag samlar ju på saker från Dalarna.

Den lilla gråa, så söt, tycker det blev fint en en vit och en grå. Blev lite strul i butiken dock. Fick betala 220:-, tyckte inte det stämde och så var det ju så fick göra massa återköp och grejer. Men vad gör sånt? Ibland felar människor och som tur var så befann jag mig ju fortfarande i Sågmyra.

Mina fönster är inte så fina igen, funderar verkligen på att i höst ta och betala för att få fönstren rena. Känns som det hade varit värt det. Jag tycker aldrig det blir bra när man fixar fönstren själv.

I den här outlet butiken jag besökte hittade jag denna söta Kårebock. Kåre sägs vara bocken som på sina horn fick något orange. Bonden ska ha följt bocken till platsen och grävt och det är så koppargruvan kom till i Falun. Jag älskar såna här gamla sägner och sagor. Om det är sant eller ej vet man nog inte. Men eftersom jag bor i Falun, och har en son född här kändes det självklart att kårebocken skulle flytta in här.

Kårebocken fick stå bland lite ljus och prydnader i vardagsrummet. Efter Sågmyra åkte vi mot Insjön och deras Hjultorget. Där gick jag runt och handlade igen, bland annat en julklapp. Ja redan, men var en perfekt sak så slog till.

Ni vet ju att jag tycker om Mon Amie. Så jag köpte lite te och servetter med Mon Amie på. William fyllde en kopp i färgen röd med kolor som han så klart fick av mig, det är ju lördag som ni vet.

Hur fint är inte Mon Amie? Vi åt lunch på Hjultorget och sen åkte vi mot Borlänge. Väl i Borlänge så gick vi en snabbis på Kupolen, sen in på Biltema dit Björn och William skulle, vi avslutade sedan med IKEA där jag köpte en Malmbyrå till William som han ville ha och behövde. Där träffade jag också mamma och hennes man, visste inte att de var där så det var jättekul att ses.

Väl hemma träffade jag på mina fina grannar Jennie och Calle. Vi började prata och eftersom de två delare på ett varsitt glas vin gick jag in och tog ett jag med, så vi drack lite vin tillsammans och ut kom även en till granne. Jättetrevligt hade vi det tills jag begav mig in till mig för att städa. Den här dagen har varit väldigt fin och härlig, började med regn men slutade med varmt solsken. Livet är bra härligt måste jag säga!

12 Comments

  1. Jag tycker det är så himla fint hemma hos dig med alla dalahästar! När jag någon gång i framtiden bor i hus så vill jag gärna ha en sån där stor betonghäst. De tycker jag är extra fina?

  2. Så fina Dina dalahästar är,
    jag förknippar ju de dekorerade kurbitsmålade hästarna med Dalarna.
    Jag fick en liten svart häst en gång som barn, var den är nu vet jag inte… hade den framme tidigare men plockade undan en massa prydnadsgrejjor å då försvann min lille dalahäst oxå.

    Kårebocken är väldans fin.

    Då jag ser nått i Mon Amie-serien tänker jag på Dig 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: