Julkalender 2017 – Lucka 9, Nettis recept på, Kokosgodis – som Bounty, fast godare!

Besök Netti Starbys blogg.

Genom åren har jag testat att göra många olika sorters julgodis men en favorit som jag återkommer med varje år är bounty. Choklad och kokos är jag otroligt svag för och dessa är livsfarligt goda. Därför delar jag med mig av detta recept till er som gillar samma som mig och det är väldigt enkelt att göra.

 

Tid: 30 minuter plus tid att stelna.

Cirka 30 stycken.

Ingredienser:

  • 50 gram smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vipsgrädde
  • 1 påse (200 gram) kokosflingor

Granering:

  • 200 gram mörk eller ljus blockchoklad
  • 25 gram kokosfett eller 2 msk olja

 Gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt strösocker, sirap och grädde och blanda till en jämn smet.
  2. Låt koka upp i 5 min. Rör sedan ner kokosflingorna.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper ca 20×15 cm. Ställ in i kylskåpet och låt stelna som tar ca 2 ½ timma.
  4. Skär den stelnade massan i små fyrkantiga bitar. Men jag brukar rulla dom till små bollar.
  5. Smält blockchokladen och kokosfett eller olja i en kastrull, i ett vattenbad eller i mikron. Det viktiga är att smälta på låg effekt vid omrörning. Chokladen får absolut inte koka för då blir den kornig. När drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mer och rör om tills all choklad är helt smält.
  6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett men annars går det bra med en tesked.
  7. Lägg kokosbitarna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.

 

Förvara dom svalt och sedan är det bara att äta och njut!

 

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

2 thoughts on “Julkalender 2017 – Lucka 9, Nettis recept på, Kokosgodis – som Bounty, fast godare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: