Dark Mode Off / On
Julkalender

Julkalender 2017 – Lucka 13, Mirre ger oss sitt recept på rödbetssallad.

Hej här är Mirre på sweetwords.se, en småländsk dalkulla som bor tillsammans med min andra halva BQ sedan 16 år och vår tös som är 4 år. Mina intressen jag brinner för är foto, inredning och mat, älskar att testa nya recept. Samt ut och fota naturmotiv det är något jag tycker är terapi för själen.

Nu har vi ju köpt ny lägenhet, och då får ni följa med på vår resa där då vi flyttat in, dock är det inte direkt så mycket att göra om i lägenheten, den är toppenfin från början, men att göra om lite här och lite där gör vi allt minsann, samt kan tro det kan vara extra kul att se då jag visar rum för rum hur vi får det och när vi bonar in oss, så såklart ska ni kika in till mig på sweetwords.se & följa min vardag där.

Jag hör till dem som bara älskar ALLT med julen. Julbakandet, advent, & traditionerna. Vi brukar faktiskt fira julen hemma hos oss i vår lägenhet, och så blir det i år med vad det verkar & nu bor vi ju i ny lägenhet också så det blir extra speciell känsla detta året.

Den trettonde som är dagens datum är även en speciell känsla för oss för det var den dagen tösen var beräknad, hon skulle blivit en lucia, men hon hade bråttom ut och kom istället den tjugotredje nov, men Lucia det är hon ju såklart en för oss ändå.

Men för att få extra julfeelings så kan ni få recept på min egna rödbetssallad.

Mirres egna rödbetssallad

INGREDIENSER

 1. 3 dl vispgrädde
 2. En mindre rödlök
 3. Valfri mängd rödbetor(ganska mycket), ju mer rädbetor desto skarpare färg på salladen
 4. 1 äpple (jag hade ett rött)
 5. 1 liten nypa svartpeppar
 6. 2 msk sötstark senap (ta mer om du vill ha mer/starkare smak, jag hade västerviks sötstarka senap)

GÖR SÅ HÄR: / Hacka lök, rödbetor, äpple (som du skalat innan) i mindre bitar, vispa grädden till en tjockare kräm, sedan har du i alla övriga ingredienserna i grädden och fördelar ut tills du fått en utblandad kräm, om du tycker det är för lite av det jag skrivit upp, då är det bara öka tills du själv är nöjd.

För att få ännu rödare sallad så tog jag några droppar karamellfärg i, den ser ju godare ut ju rödare den är.

Men jag vill även hänvisa till nyttigare alternativ, gör då såhär

Använd valfri mängd råa rödbetor som du skalar, kokar och skivar i små tärningar kan även köpa en burk med inlagda skivor som du skär i bitar. Gör en sås på en burk med minifraiche eller turkisk yoghurt, salt, peppar och ett finhackat äpple utan skal. Blanda och förvaras i kylen!

Nyttigare alternativ och absolut lika gott

Finns även ett släktrecept jag vill dela med mig av som är extra gott.

Här kan ni även läsa min julkalender jag hade på  gamla bloggen förra året – Mirres Julkalender

Kika in hos mig, det finns garanterat mycket jul och tips där, vi syns där

GOD JUL

11 Comments

  1. Det har hon verkligen :). Jag har inte sparat ner inlägget ;). Det är hon som skrivit detta :). Hon är en av personerna som är med i min julkalender där det varje dag öppnas en ny lucka med nya personer som skrivit ett inlägg :).

 1. Finns även ett släktrecept jag vill dela med mig av som är extra gott ( Den finns som en bifogad fil vill jag är med till receptet)

  Så står det långt ner i texten, det som är inom parantes ska ju ej vara med i texten =D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: