Is just another Lemon-Tree

Idag var det gruvpromenad som gällde, jag vann inget men var inte speciellt förvånad för det var riktigt svårt idag. Efter det åkte vi för att lämna av William till parkouren och sedan åkte vi till Circle K för att tvätta bilen. Det tycker jag är skitkul! Blir som ett barn när jag sitter i en biltvätt! Kanske hänger ihop med att jag gillar när skitiga saker blir rena!

Efter biltvätten åkte vi upp till regementet för att handla på Plantagen. Jag hade sett att det var 30% rabatt på citrus- och olivträd och jag har länge velat ha ett citronträd. Redan som barn när jag gick på blomaffären med mamma i Orsa tyckte jag just citrusträden var spännande. Förra året köpte vi någon annan form av citrusfrukt och den mår fortfarande bra här hemma. Så nu fick det bli ett citronträd! Tänkte att det ska få flytta ut i solen sen närmare sommaren!

Tycker du om blommor? Äger du någon form av citrusträd eller liknade?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

50 thoughts on “Is just another Lemon-Tree

 • 29 april, 2018 at 20:58
  Permalink

  Så härligt med levande växter ☺️ Har alltid varit imponerad av min morfar som hade mycket fruktträd hemma ☺️

  Reply
  • 29 april, 2018 at 21:00
   Permalink

   Det håller jag med om :D. Älskar fruktträd bodde jag inte i lägenhet skulle jag haft flera :D.

   Reply
 • 29 april, 2018 at 21:08
  Permalink

  Köpte två träd till balkongen förra året, de dog hahaha.. vill så gärna lyckas med de!

  Reply
  • 30 april, 2018 at 16:21
   Permalink

   Nej så tråkigt att de dog :(. Är ju inte så kul när de gör det 🙁

   Reply
 • 29 april, 2018 at 21:11
  Permalink

  Japp, har ett stort fint citronträd som får mer frukt för varje år, jättekul att ha! ?☀

  Reply
 • 29 april, 2018 at 21:17
  Permalink

  Så roligt!! Jag är fruktansvärt dålig på att ta hand om växter… De måste i princip vara döda innan jag vattnar de och ibland återhämtar de sig och så kan det hålla på haha… måste bli bättre för tycker det är så fint!

  Reply
 • 29 april, 2018 at 21:20
  Permalink

  Vet ju inte vad som överlevt vintern och vi har inte några citrusträd,
  men vi har ett plommonträd som står i växthuset och förhoppningsvis har det överlevt.
  För övrigt så väntar jag på att se livstecken bland jordgubbar och gräslök 🙂
  Vad jag vet är att rabarbern är på G 🙂

  Jag skulle vilja ha Plantagen eller Blomsterlandet nära mig 🙂 dem säljer ju växter till mer humana priser än vad privata blomsterförsäljare gör å dessutom större utbud.

  Har Du växter på balkongen typ örter, jordgubbar å sånt eller bara blommor?

  Reply
  • 29 april, 2018 at 21:26
   Permalink

   Jag har knappt några växter på min balkong :/. Den har inte så bra läge för det tyvärr :(. Men hoppas att det ska gå bra med denna :).
   Åh förstår det, gillar deras prisklass då har man råd att handla 🙂

   Reply
 • 29 april, 2018 at 21:42
  Permalink

  Älskar växter. Det är synd att jag bor i lägenhet och har två katter som äter upp alla växter ??

  Reply
 • 29 april, 2018 at 21:55
  Permalink

  Så fint med ett citronträd! Jag älskar blommor och har hela lägenheten fylld av dem 😀 Sist jag räknade dem hade jag passerat 60 stycken… Jag har bara ett citrusträd, men det är jag extra stolt över för jag har satt det själv från grunden 😀 Det är ett apelsinträd som just nu är ca 20 cm högt. Jag satte ner några apelsinkärnor i en annan kruka för länge sedan och två av dem tog sig så det är de som jag har i en egen kruka nu. Hoppas ditt citronträd kommer att trivas hos dig 😀 Kram <3

  Reply
  • 30 april, 2018 at 16:13
   Permalink

   Visst är det :). Åh så härligt, det är fint med olika växter :). Åh så kul att du lyckats med det :d. Jättebra ju :D. Jag hoppas verkligen det 🙂

   Reply
 • 29 april, 2018 at 22:56
  Permalink

  Åh, jag älskar citrusträd! Tyvärr höll min på att stryka med nät jag var bortrest och min kära sambo hade ansvaret för växterna här hemma… ?

  Reply
  • 30 april, 2018 at 16:10
   Permalink

   Så fina inte sant :). Haha ja det är nog vanligt att det kan bli så 😀

   Reply
 • 30 april, 2018 at 00:10
  Permalink

  åjhh så fint
  ha ha ja e samma . ska i väg o tvätta bilden .. ja me vänta på mej … ha ha ullie 5 år

  Reply
 • 30 april, 2018 at 00:52
  Permalink

  Vad kul med ett citronträd. Ett sådant kanske man skulle köpa ?

  Reply
 • 30 april, 2018 at 09:54
  Permalink

  Jag har haft ett citronträd men har inte just nu.. Jättefina små träd tycker jag.

  Reply
  • 30 april, 2018 at 15:57
   Permalink

   Ja gör det :). De är jättefina :D. Kändes som det blir fint även på sommaren 🙂

   Reply
 • 30 april, 2018 at 11:09
  Permalink

  på tal om biltvätt så skulle min bil typ behöva 10 biltvättar haha

  Reply
  • 30 april, 2018 at 15:55
   Permalink

   Haha, är nog lätt att det blir så :-p. Vet flera som nog känner som du! :-p

   Reply
 • 30 april, 2018 at 12:22
  Permalink

  Hade gärna velat ha både ett citron och olivträd hemma. Det värsta är att jag är värdelös på att hålla mina växter levande.

  Reply
  • 30 april, 2018 at 15:54
   Permalink

   Åh förstår det :). Det är lätt hänt sker ganska många gånger med mina växter också :-p

   Reply
 • 30 april, 2018 at 12:37
  Permalink

  Nej jag har aldrig haft ett citrusträd men länge tänkt på att skaffa. Har fått för mig att de är svåra ATG sköta men det kanske inte stämmer ?

  Reply
  • 30 april, 2018 at 15:51
   Permalink

   Ja jättefint eller hur :). Ja alltså mitt första har gått bra i alla fall, vet inte hur det blir med detta 🙂

   Reply
 • 30 april, 2018 at 15:27
  Permalink

  Åh vad fint! Jag har bara ett vanligt palmträd, men inga fler växter! Skulle så gärna vilja ha ett olivträd, apelsinträd och citronträd! Så fina alla tre!!

  Reply
  • 30 april, 2018 at 15:43
   Permalink

   Palmträd är så fina de med :D. Vilket jag just insåg att mitt inte finns kvar, undrar var det tog vägen? Skulle kunna köpa på mig mängder av träd, men skulle kunna bo i en djungel då ;), blir lite fel. HAHA 😉
   Lite sugen på att plantera en ananas också :D.

   Reply
 • 2 maj, 2018 at 00:07
  Permalink

  Jag har också alltid tyckt om just citronträd av någon anledning! De är ju så fina!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: