Enda sedan jag började blogga 2004, har jag haft som regel att alltid svara på alla kommentarer. Detta betyder att det är ett rejält jobb jag gör varje gång, men också något jag tror att ni uppskattar. Förutom detta så besöker jag alltid de som kommenterar tillbaka och skriver en kommentar tillbaka.

Tidigare när jag började blogga var detta mer regel än undantag, men numera blir det mer och mer ovanligt. Lite tråkigt kan jag tycka då det här är ett bra sätt att skapa en relation mellan läsare och bloggare. Sedan gillar jag att både få och ge kommentarer, det är ett trevligt sätt att diskutera på.

Hur gör du? Brukar du svara på alla kommentarer du får i din blogg? Besöker du tillbaka? Berätta.

36 kommentarer

 1. Det där går lite i perioder, beroende på hur mycket tid jag har att sätta av. I första hand försöker jag att alltid besöka och kommentera hos dem som kommenterar hos mig. Jag försöker att svara på så mycket kommentarer som möjligt, men efterhand som kommentarerna blir fler och det är svårt för mig att hinna med är prio ett att kommentera tillbaka på deras egen blogg och svara på kommentarer som är relevanta till inlägget. Jag skulle dock kunna bli betydligt bättre på att svara oftare 🙂

  1. Spännande :). Idag efter att jag piggnade på mig har jag suttit med närmare 60 kommentarer och svarat på :D. Tar tid men vill verkligen vara schysst mot alla som skrivit 🙂

 2. Jag svarar på så mycket jag bara kan, men ibland finns inte möjligheten med två små barn. Men jag gör alltid mitt bästa! ?

 3. Jag svarar alltid på alla kommentarer och lämnar alltid kommentarer till de som skrivit hos mig. Tycker att man ska göra så för att visa att man uppskattar den som tagit sig tid att kommentera i min blogg 🙂 Visst det tar lite tid men det är det värt 🙂

 4. ja fast dett är ibland en timma eller två bara på att svara kommentarer så gör jag Alltid det o det är det som är själva grejen tycker jag oxå

 5. Jag gör precis som du.. Svarar på egna kommentarer och besöker alltid tillbaka Men precis som du säger är det många som inte gör samma själv. Visst kommentarer som fin bild eller ej relevanta lägger jag ingen större vikt vid.

 6. Jag är ganska dålig på att svara på en gång. Men brukar försöka svara på det mesta. Dock är jag noga med att besöka de som kommenterar och skriva en kommentar hos dem. För mig är det viktigare. Något jag ogillar är svarskommentarer. När folk svarar på något jag skrivit i deras blogg. Brukar inte godkänna såna kommentarer, om det inte är så att de också skrivit något som rör inlägget.

  1. Jag tänker att så länge men svarar är det bra :D. Känner som du där med svarskommentarer så himla trist :(. Godkänner inte heller sånt och känner att varför gör de sig ens besväret liksom. 🙂

 7. Jag svarar endast på de utan blogg 🙂 De med blogg går jag istället in och kommenterar på deras inlägg 🙂 Så ja, jag läser väääldigt många inlägg dagligen. Men älskar det!

  1. Jag svarar på alla :). Jag vill absolut inte ha svarskommentarer i min, känns jättetrist när någon går in enbart för att ge svar från något på sin blogg. Sånt raderar jag, vill att det ska se snyggt ut i mitt kommentarsfält 🙂

 8. Jag tycker att det är super viktigt att svara på alla kommentarer dock är jag väldigt väldigt extremt dålig på det. ?

 9. Besöker vanligtvis tillbaka och svarar oftast i den besökandes blogg.

  Utan respons på nått vis slutar jag att följa en blogg, det är alltid skoj med feedback.

  1. Visst är det så :). Jättetrist när man aldrig får någon feedback och personen bara struntar i sina läsare.
   Såg ditt fina svar, och jag tog bort. Tusen tack för orden <3. Jag tänkte det du skrev angående sova men som du skriver är det inte bästa lösningen mot slutet sedan. <3

 10. Jag gör precis samma, tycker det är roligt att på så sätt följa varandra. De som inte kommenterar blir det tillslut så att man inte besöker 🙂

 11. håller med dig känns som trevligt att svara på kommentarerna, dock får man ju ibland kommentarer som inte direkt finns mycket svar till men jag brukar svara ändå <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: