Att alltid svara på kommentarer, för att visa läsarna uppskattning.

Enda sedan jag började blogga 2004, har jag haft som regel att alltid svara på alla kommentarer. Detta betyder att det är ett rejält jobb jag gör varje gång, men också något jag tror att ni uppskattar. Förutom detta så besöker jag alltid de som kommenterar tillbaka och skriver en kommentar tillbaka.

Tidigare när jag började blogga var detta mer regel än undantag, men numera blir det mer och mer ovanligt. Lite tråkigt kan jag tycka då det här är ett bra sätt att skapa en relation mellan läsare och bloggare. Sedan gillar jag att både få och ge kommentarer, det är ett trevligt sätt att diskutera på.

Hur gör du? Brukar du svara på alla kommentarer du får i din blogg? Besöker du tillbaka? Berätta.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “Att alltid svara på kommentarer, för att visa läsarna uppskattning.

 • 8 maj, 2018 at 22:27
  Permalink

  Det där går lite i perioder, beroende på hur mycket tid jag har att sätta av. I första hand försöker jag att alltid besöka och kommentera hos dem som kommenterar hos mig. Jag försöker att svara på så mycket kommentarer som möjligt, men efterhand som kommentarerna blir fler och det är svårt för mig att hinna med är prio ett att kommentera tillbaka på deras egen blogg och svara på kommentarer som är relevanta till inlägget. Jag skulle dock kunna bli betydligt bättre på att svara oftare 🙂

  Reply
  • 8 maj, 2018 at 23:01
   Permalink

   Spännande :). Idag efter att jag piggnade på mig har jag suttit med närmare 60 kommentarer och svarat på :D. Tar tid men vill verkligen vara schysst mot alla som skrivit 🙂

   Reply
 • 8 maj, 2018 at 22:38
  Permalink

  Jag svarar på så mycket jag bara kan, men ibland finns inte möjligheten med två små barn. Men jag gör alltid mitt bästa! ?

  Reply
 • 8 maj, 2018 at 23:14
  Permalink

  Jag svarar alltid på alla kommentarer och lämnar alltid kommentarer till de som skrivit hos mig. Tycker att man ska göra så för att visa att man uppskattar den som tagit sig tid att kommentera i min blogg 🙂 Visst det tar lite tid men det är det värt 🙂

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 13:04
   Permalink

   Härligt att läsa :). Jättebra verkligen när man gör så, blir trevligare då 🙂

   Reply
 • 8 maj, 2018 at 23:43
  Permalink

  Jag svarar alltid något och brukar också gå in och läsa å kommentera hos de som besöker mig ?

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:53
   Permalink

   Så kul att läsa att vi är fler som gör på liknade sätt 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 01:27
  Permalink

  ja fast dett är ibland en timma eller två bara på att svara kommentarer så gör jag Alltid det o det är det som är själva grejen tycker jag oxå

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:49
   Permalink

   Lika här :). Jag tar den tiden, tycker det är fint att göra så 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 06:11
  Permalink

  Jag gör precis som du.. Svarar på egna kommentarer och besöker alltid tillbaka Men precis som du säger är det många som inte gör samma själv. Visst kommentarer som fin bild eller ej relevanta lägger jag ingen större vikt vid.

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:52
   Permalink

   Visst är det fint att göra så :). Ja där är det lika, just fin bild känns ju inte direkt värt att kommentera tillbaka heller :/

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 06:56
  Permalink

  Jag är ganska dålig på att svara på en gång. Men brukar försöka svara på det mesta. Dock är jag noga med att besöka de som kommenterar och skriva en kommentar hos dem. För mig är det viktigare. Något jag ogillar är svarskommentarer. När folk svarar på något jag skrivit i deras blogg. Brukar inte godkänna såna kommentarer, om det inte är så att de också skrivit något som rör inlägget.

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:47
   Permalink

   Jag tänker att så länge men svarar är det bra :D. Känner som du där med svarskommentarer så himla trist :(. Godkänner inte heller sånt och känner att varför gör de sig ens besväret liksom. 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 07:10
  Permalink

  Vad kul att du bloggat i så många år! Grymt:)

  Reply
 • 9 maj, 2018 at 09:10
  Permalink

  Jag svarar endast på de utan blogg 🙂 De med blogg går jag istället in och kommenterar på deras inlägg 🙂 Så ja, jag läser väääldigt många inlägg dagligen. Men älskar det!

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:18
   Permalink

   Jag svarar på alla :). Jag vill absolut inte ha svarskommentarer i min, känns jättetrist när någon går in enbart för att ge svar från något på sin blogg. Sånt raderar jag, vill att det ska se snyggt ut i mitt kommentarsfält 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 09:57
  Permalink

  Jag tycker att det är super viktigt att svara på alla kommentarer dock är jag väldigt väldigt extremt dålig på det. ?

  Reply
 • 9 maj, 2018 at 10:52
  Permalink

  Besöker vanligtvis tillbaka och svarar oftast i den besökandes blogg.

  Utan respons på nått vis slutar jag att följa en blogg, det är alltid skoj med feedback.

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 11:58
   Permalink

   Visst är det så :). Jättetrist när man aldrig får någon feedback och personen bara struntar i sina läsare.
   Såg ditt fina svar, och jag tog bort. Tusen tack för orden <3. Jag tänkte det du skrev angående sova men som du skriver är det inte bästa lösningen mot slutet sedan. <3

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 12:28
  Permalink

  Jag gör precis samma, tycker det är roligt att på så sätt följa varandra. De som inte kommenterar blir det tillslut så att man inte besöker 🙂

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 12:32
   Permalink

   Visst är det så :). Kan inte annat än hålla med dig :D. Kul med fler med samma tänk 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 13:08
  Permalink

  Försöker svara men inte alltid jag hinner!?

  Reply
 • 9 maj, 2018 at 18:29
  Permalink

  håller med dig känns som trevligt att svara på kommentarerna, dock får man ju ibland kommentarer som inte direkt finns mycket svar till men jag brukar svara ändå <3

  Reply
  • 9 maj, 2018 at 22:38
   Permalink

   Nej såna är ju inte så kul direkt :). Men andra är desto bättre 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 20:11
  Permalink

  jag brukar gå in och svara på de bloggar jag gillar 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: