Havregrynsgröt kryddad med nejlika, kardemumma och kanel.

Jag provade att krydda min havregrynsgröt med nejlika, kardemumma och kanel idag. Det blev verkligen så gott, kände att jag var tvungen att ge er receptet. Någon grötälskare är jag inte men det här var verkligen något jag kommer göra fler gånger.

Förbered gröten:

1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk krossade pysalumonfrön
1 krm nejlika
1 krm kanel
1 krm kardemumma
4 katrinplommon sönderklippta i småbitar
2 dl vatten
Rör ihop ingredienserna, och låt stå minst 8 timmar.

Tillagning av gröten:

Gröten är torr så fyll på med 1 dl vatten.
Rör runt och koka ihop allt tills den är varm och färdig.

Topping:

1 satsumas
4 jordgubbar som jag skivade upp.
Mandelmjölk

Sätt dig ner och njut av en energibomb till frukost!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “Havregrynsgröt kryddad med nejlika, kardemumma och kanel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.