Vårstädat balkongen, nu känner jag livet i mig.

Jag passade på att vårstäda på balkongen idag. Bar ut en pelargon jag haft i två säsonger också. Den brukar alltid bli glad när den får flytta ut. Har dragit mig för att fixa på balkongen, kanske för att jag inte haft tiden eller orken. Men idag när jag ändå var hemma för att vila upp mig efter sviterna av magsjukan fick det bli gjort.

William hjälpte mig med ett insektsskydd jag köpt för att slippa få in massa flugor, getingar och andra ovälkomna gäster av storlek minimal. Så nu ska det bara upp vid dörren så kan vi njuta av att ha dörren öppen när vi sitter i vardagsrummet.

Just flugorna är det största problemet jag har. Bara några meter bort från min balkong har vi nämligen soprummet, detta medför stora problem av rejäla spyflugor om vi har balkongdörren öppen sommartid. Min förhoppning är att detta insektsskydd ska ta död på dessa.

Blommor ska köpas i år, förra året och året innan det var jag utmattad och orkade inte. Men i år finns det en dröm om att få göra fint på balkongen. Jag vill köpa brädor på Byggmax och bygga ett fint golv på balkongen. Dessutom vill jag köpa infravärme så man kan befinna sig ute på balkongen länge i år.

Jag har planer för min balkong 2018, ser så mycket framemot att gå från plan till något som bara är.

Har du fixat utomhus ännu? Hur går dina tankar kring uterummet 2018?

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

34 thoughts on “Vårstädat balkongen, nu känner jag livet i mig.

 • 9 maj, 2018 at 22:52
  Permalink

  Tänkte städa min balkong i helgen 😀 Det är så härligt att värmen äntligen har kommit

  Reply
 • 9 maj, 2018 at 23:16
  Permalink

  Det är något speciellt med att fixa i ordning sin uteplats! Säsongen börjar verkligen då! Hade balkong i förra lägenheten men saknar det nu. Så skönt att ha ett rum utomhus 🙂

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:22
   Permalink

   Visst är det :). Man kan inte annat än att bli glad av sånt :). Åh förstår det, ni har inte altan eller så heller? 🙂

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 23:37
  Permalink

  har ni något i närheten som drar itll sej flugorna eller varför så många? usch ja hatar spindlar o vill ha stängt fönster på natten =)
  va skönt du e piggare o orkar fixa lite

  Reply
  • 10 maj, 2018 at 07:03
   Permalink

   Ja precis, som jag skriver är soprummet några meter från min balkong ?. Har i flera år bett om att få det flyttat.

   Reply
 • 9 maj, 2018 at 23:57
  Permalink

  Jag håller på för fullt med att få ordning. Visst är det roligt!? ?☀?

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:11
   Permalink

   Ja det är jättekul :D. Man får lite känsla för något nytt 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2018 at 06:55
  Permalink

  Jag fixade till min lilla altan i helgen som var. Köpte blommor som nu är planterade i krukor. Men mer blommor ska köpas och planteras och så vill jag ha en matta där ute. Alltid lika mysigt när man får ordning på sin uteplats 🙂 Din balkong ser jättemysig ut 🙂

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:08
   Permalink

   Så mysigt :D. Jag ska absolut köpa snart jag med :D. Är lite osäker bara ifall det blir kallt igen :). Åh tack 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2018 at 07:42
  Permalink

  Usch, flugorna vill man inte ha. Vi har soprummet precis under oss och det är vidrigt nu på sommaren.

  Reply
 • 10 maj, 2018 at 09:25
  Permalink

  Underbart då man får fixa lite på sin balkong! Det vi har gjort hittills är att köpa nya stolar som är i plast (så de kan stå ute på balkongen hela året runt och slippa rosta) och köpt två blomlådor. Sedan ska det fixas med blommor, eventuella planter och ett bord till stolarna 🙂

  Sv; jo tack, hittills har veckan varit bra! Jo tack, jag har fått njuta utav solen nu i tre hela dagar plus under helgen då det har varit fint väder då med! Hoppas på att kunna ta del utav solen lite innan kvällsjobbet kallar på en 🙂

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:21
   Permalink

   Ja det är det verkligen :). Åh så roligt med nytt :D. Låter som du verkligen satt igång 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2018 at 10:52
  Permalink

  Så härligt att fixa på balkongen. I min förra lägenhet blev det rummet som aldrig riktigt blev klart.

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:09
   Permalink

   Ja det är det verkligen :). Förstår precis, jag skulle önska att vi kunde få en inglasad men bovärden vill inte det tyvärr 🙁

   Reply
 • 10 maj, 2018 at 15:33
  Permalink

  Så mysigt det ser ut! Jag fixade balkongen för flera veckor sedan, kunde inte hålla mig haha!

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:09
   Permalink

   Den är mysig :). Lite liten kanske men det är som det är :D. Åh förstår det 🙂

   Reply
 • 10 maj, 2018 at 16:51
  Permalink

  åh så härligt jag tänkte städa rummet ikväll eller imorgon! de är så härligt

  Reply
 • 10 maj, 2018 at 20:18
  Permalink

  Mitt värsta är mygg! Får panik och sitter hellre inomhus om det är mygg ute? Jag har fixat den här veckan med blommor/växter, jag har heller inte orkat innan, men just grönt gör ju jättemycket för känslan men det är så galet dyrt så man drar sig ju lite för det! Hoppas att du känner dig lite bättre efter helgen ?

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 00:15
   Permalink

   Ja fy det är inte så kul det heller :(. Ja det är synd det där med priset tänker samma när jag ser hur dyrt det är så synd verkligen :(.

   Reply
 • 11 maj, 2018 at 06:41
  Permalink

  Skönt att få det gjort! Behöver också städa balkongen..

  Reply
 • 11 maj, 2018 at 08:33
  Permalink

  Mysigt att fixa.. Ja flugor är inte spec trevliga.. Om än ofarliga.. Men de sprider ju smittor. .

  Reply
  • 11 maj, 2018 at 18:30
   Permalink

   Ja verkligen :D. Ja precis, så går de runt i bajs och snusk :-o.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: