Födelsedagskalas och nationaldagen.

Idag tog jag min bil för första gången, det var sådan konstig känsla. Att köra sin egen bil, att veta att just den här är min alldeles egen. Sådan befrielse och samtidigt inte helt så det känns som det ens är sant, fastän det är det. Tog en bild när jag stod och väntade på Björn, håller så klart inte på med mobilen när jag kör.

Vi åkte till Björns farmor för att fira Björns födelsedag där. Han fick så fina paket så jag tog bilder, hade glömt ta med paketet från oss. Men det fick han istället nu på kvällen, en Ghost LP-skiva som han ville ha.

Vi åt först lite mat och sedan avslutades den matiga biten på kalaset med tårta. Just denna kunde jag inte äta då den innehåller nötter så jag hade fått en egen, men den ovan har Björns farmor gjort så var tvungen att visa hur fin den är. Till fikat drack vi kaffe, och just då kom även solen och såldes även värmen.

Resten gick sedan ut för att plocka Lupiner, ni vet det var dags att slänga dessa idag. Jag älskar att se Lupiner, och som pollenallergiker plockar jag inga blommor så jag la mig på hammocken där jag även råkade somna, det var jätteskönt. Visst är det något speciellt med att sova utomhus?

Imorgon är sista arbetsdagen för den här veckan. Då ska jag träffa eleverna jag ska ha till hösten tillsammans med en till kollega, jag slutar även 13:00 och tänkte åka hem och städa efter det.

I helgen är det Å-festen här i stan, är det någon av er läsare som bor här kring trakten som ska dit?

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

34 thoughts on “Födelsedagskalas och nationaldagen.

 • 10 juni, 2018 at 18:48
  Permalink

  Vet precis vilken känsla du talar om! Minns när jag körde den första turen min egen bil – Oslagbar! 😀

  Reply
 • 10 juni, 2018 at 04:53
  Permalink

  Jag minns när jag körde min egen bil första gången. Det är verkligen en frihetskänsla:)

  Reply
  • 10 juni, 2018 at 12:04
   Permalink

   Åh förstår det :D. Är så himlans skönt förstår knappt att jag gjort detta köp 🙂

   Reply
 • 7 juni, 2018 at 17:45
  Permalink

  Så himla trevligt med kalas och att du äntligen fått dig din egna bil! 😀

  Reply
  • 8 juni, 2018 at 11:41
   Permalink

   Ja jättetrevligt var det :). Verkligen, det är en slags befrielse 🙂

   Reply
 • 7 juni, 2018 at 14:03
  Permalink

  Underbart att sova ute… somnade alltid i min farmors hammock när jag var liten! ?

  Reply
 • 7 juni, 2018 at 11:17
  Permalink

  Åh, det låter verkligen mysigt. Såå god tårtan ser ut. Förstår att du var tvungen att fota trots att du inte kunde äta den 😉

  Reply
 • 7 juni, 2018 at 10:05
  Permalink

  Vilket härligt firande och fin dag ?

  Reply
 • 7 juni, 2018 at 08:06
  Permalink

  Hoppas han blev glad för alla presenterna. ?

  Reply
 • 7 juni, 2018 at 06:55
  Permalink

  Det är verkligen underbart med en helt egen bil!

  Reply
 • 7 juni, 2018 at 06:40
  Permalink

  Att somna i en hammock är väl bland det ljuvligaste man kan göra! Spännande att få träffa dina nya elever. Själv ska jag ha samma klass ett år till men förmodligen så byter jag mentorskollega men än är inget bestämt.

  Reply
  • 8 juni, 2018 at 14:55
   Permalink

   Visst är det, sådan härlig känsla verkligen :). Ja så himla söta. De känns så små mot de nu blivande sjuorna jag lämnar :).
   Spännande att få följa med sin klass ett år till med <3

   Reply
  • 8 juni, 2018 at 14:30
   Permalink

   Åh tack <3. Visst är det så, jag vet att många reagerar på vår vänskap :). Är glad att det funkar så bra 🙂

   Reply
 • 6 juni, 2018 at 22:54
  Permalink

  ja men gud vilken frihet känsla at bara ta bilden o köra dit man vill o hem igen o slippa tider på samma sätt stor skillnad

  Reply
 • 6 juni, 2018 at 22:04
  Permalink

  Visst är det en härlig frihetskänsla med bil! 🙂

  Jag är så avundsjuk på alla som kan baka så fina tårtor!!

  Reply
  • 8 juni, 2018 at 14:33
   Permalink

   Ja verkligen :). Känns så skönt att veta att den finns där :). Samma här 😀

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: