Som jag skrev tidigare skulle jag ta mig en promenad idag, men först åt jag denna magiskt goda frukost. Den bestod av en smoothie bowl på jordgubbar, katrinplommon, Verum hälsofil, havregryn, chiafrön och psylliumfrån. Toppade med satsumas och jordgubbar samt lite vattenmelon. Sedan en tallrik med keso, vattenmelon och jordgubbar, avslutade allt med en kopp kaffe. Det var så himlans gott och magen kändes väldigt glad efteråt.

Sedan begav jag mig ut på en promenad. Tog en promenad på ett ställe jag tidigare inte gått på, kom ut mot en äng och det var så himla vackert där så jag var tvungen att fotografera. Ska ta med systemkameran nästa gång. Alltid när jag möts av sånt här känner jag mig som ett barn igen. Den tiden när jag klättrade över diverse olika staket och liknade med min kusin och syskon och gick in till får och annat i Maggås där min mormor och morfar bodde. På den tiden fanns det inte fästingar i Dalarna, eller de kanske fanns men var nog oerhört ovanliga mot idag.

Jag gick sedan tillbaka genom Regementesområdet där stod detta malplacerade fina hus. En liten stuga mitt bland betongen. Dalavapnet på dörren och så Falu rödfärg med vita knutar på sig. Jag tyckte om huset på en gång, jag älskar gamla hus.

Kände en önskan om att få riva ner det gamla fula staketet och ha det öppet där, så fler kunde få se skönheten i detta huset. Regementet är förövrigt ett spännande område att inspektera när man tar promenader. Många gamla hus finns där, och jag upplever att det alltid finns något nytt att upptäcka på regementesområdet.

Nästan framme vid Falu lasarett möttes jag av denna blomma. Den fick sådana fina kontraster mot björken i bakgrunden. Jag tog ett foto för att föreviga den innan den försvinner och bli ett nypon.

I skrivande stund väntar jag på Björn, vi ska på crusing och han ska hämta upp mig så snart han är färdig hemma hos sig. Det ska bli så roligt, lite foton ska jag passa på att ta och kanske borde dricka mig en öl ikväll. Vi får se hur jag gör, ännu har jag inte bestämt mig för hur jag ska göra.

Dalabor syns vi på Å-festen ikväll?

45 kommentarer

 1. Är regementet nerlagd i Falun?
  Mystiskt med en liten stuga på regementsområdet, låter malplacerad.

  Kul med cruising, ofta är det ju mycket fina bilar.

  Vet Du vad, nu blommar syren här hos mig… typ två, tre veckor tidigare än normalt 🙂

  1. Precis det är nedlagt, tror det lades ner runt 2000 men är osäker på årtalet precis :). Eller det är inte helt nedlagt de har fortfarande olika övningar där så vet inte riktigt hur man ska säga :).
   Jättekul med det ja :D. Vi hade det jättetrevligt :).
   Som för oss med syrenen :-o, den har typ blommat ut här nu, annars brukar den stå i blom vid den här tiden.

 2. crusing är skoj hoppas ni fick en mysig kväll . det är så fint ute nu med allt det gröna men här börjar det bränna upp gräset är gult numera på flera ställen synd

 3. Åh jag blir alltid så avis på dina frukostar! Jag orkar aldrig göra i ordning något sånt utan tar bara lite yogurt eller en smörgås! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: