Dark Mode Off / On
Reklam

Att försäkra sin bil.

Som du vet har jag köpt min första bil. Det är en speciell känsla och jag är verkligen så glad över köpet. För att köra bil vill du så klart ha försäkring, det kan stå dig dyrt om du står utan försäkring och råkar skada någon annans fordon. Därmed känns det för mig självklart att införskaffa mig försäkring.

Precis som Svedea har konstaterat så är parkeringsskador vanligt förekommande och det dessutom väldigt svårt att bevisa att skadan just uppkom när du stod parkerad. Tänk dig frustrationen om du parkerat din bil och någon kört in i bilen eller repat din lack. Det är självklart att ilskan skulle uppkomma om någon valt att inte lämna en lapp om incidenten. Min egen erfarenhet är dessutom att människor idag slår upp dörren helt utan att bry sig om bilen som står bredvid. För ett år sedan stod en tant och slog upp sin bildörr i fullt läge så den träffade Björns bildörr och så hoppar hon in och bara kör i väg. Björn stodx då inte ens nära hennes bil utan tanten slog upp den helt och det smällde dessutom till, hon bara slängde igen dörren och drog.

Det är just sådana händelser som för mig att inse hur oerhört viktigt det är med försäkringar. Förhoppningsvis slipper du använda dem, men om du behöver använda är det en försäkring som gynnar dig i slutändan. På senare år har jag sett många som är oförsiktiga med på parkeringar och jag vet inte om det är något nytt i samhället? När jag var liten fick jag lära mig att aldrig slå upp dörren helt utan att man gärna skulle krångla sig ur med litet utrymme. Idag tycks det inte vara speciellt vanligt att lära sina barn den saken, och äldre och yngre tycks föga intresserade av att respektera andras bilar och fordon. Vad tror du detta beror på? Är det samhället som är likt min lärare på grundskolan sa till mig ”Ta hand om dig själv, och skit i andra”, ett begrepp som jag en typiskt HSP-personlighet avskyr än idag. Läraren tyckte nämligen att mobbning i klassrummet var helt okej, bara ingen låtsades om saken. Jag stod inte ut och sa ifrån, och läraren i sin tur bad mig ”Ta hand om dig själv, och skit i andra”.

Än idag undrar jag hur hen tänkte? Hur hen kunde anse att jag likt alla andra bara skulle kolla upp när min vän blev utsatt för diverse saker. Kanske är det henoms generation som skapat denna mentalitet vi fått idag?

Har du bilförsäkring? Hur ser du på parkeringsskador? Berätta om dina erfarenheter inom ämnet.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: