En blomma för bonuscheck på Plantagen i Falun.

Jag fick femtio kronor i bonuscheck på Plantagen för något månad sedan. Så gick förbi där idag och kikade, fann då denna lilla söta blomma för 120:-, det betydde i sin tur att jag fick betala åttio kronor för den. Då kom krukan också med, den passade perfekt att ha i fönstret här hemma.

Jag tycker om blommor, och gärna då lättskötta sådana. Sedan när de dessutom är rosa så faller en extra förälskelse över blommorna för mig. Det här blev jättefint i fönstret som vetter ut mot vägen här hos mig.

Hur har du det med blommor? Köper du blommor, eller föredrar du att slippa ha blommor i ditt hem, av rädsla för att de ändå kommer att dö? Berätta gärna så jag får vet hur det ser ut hemma hos dig.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

54 thoughts on “En blomma för bonuscheck på Plantagen i Falun.

 • 27 juni, 2018 at 14:02
  Permalink

  Den va ju jätte fin! ? här har vi inga gröna fingrar och allt dör på kanske en månad. ??

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 14:16
  Permalink

  Såå fin!! Jag har inga blommor skulle dock vilja ha massa??

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 14:28
  Permalink

  Jag föredrar att inte ha så många blommor. ☺ Jag gillar blommor mer och mer, men är inte så bra på att ta hand om dem. Jag föredrar lättskötta blommor.

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 22:14
   Permalink

   Förstår dig :). Jag försöker intala mig om att jag kan blommor, men vet egentligen att det är en lögn 😉

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 14:47
  Permalink

  Det du köpte var jättefint, glömde jag att skriva. ?

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 14:49
  Permalink

  Hahaha, ja det var ju rätt tid att fråga om det nu när jag har börjat avveckla mitt blombestånd 😀 Jag har älskat att ha många växter i alla fönster under alla år sedan jag flyttade hemifrån (39 år, himmel så lång tid!). Nu har jag bestämt mig för att jag ska vara fri från allt som hindrar mig från att åka bort när jag vill och så länge jag vill. Det innebär att de blommor som nu dör ersätts med konstväxter (väldigt skönt och lättskött) och jag ska inte ha något mer husdjur. Helst vill jag flytta till en lägenhet så att jag slipper alla måsten med hus och trädgård. Men än så länge väger glädjen över med att bo i samma hus som min syster.
  En jättesöt blomma som pryder sin plats hos dig 😀 Det bästa med den är att den gör dig glad.

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 20:52
   Permalink

   Haha ja så kan det ju lätt bli med :-p. Åh förstår att det är smart att kunna göra så :D. Att bara kunna dra iväg när man faktiskt kan :D.

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 14:57
  Permalink

  fin blomma älskar oxå rosa ….har 4 st riktiga blommor hemma som är gröna väldigt lättskötta..kram

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 15:37
  Permalink

  Vilka fina bilder och blommor!! ? vi kan tyvärr bara ha platsblommor i hemmet då våra kattungar älskar att tugga på riktiga…

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 20:56
   Permalink

   Åh tusen tack :D. Haha förstår att det är rätt mycket smidigare med plast då :-p

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 15:41
  Permalink

  Fin blomma och fin vas på bild har likadan .. ( kul att du har gröna fingrar) det har inte jag.

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 20:56
   Permalink

   Visst är den fin :D. Vet inte hur gröna fingrar jag har, men tycker i alla fall att det är roligt 😀

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 16:30
  Permalink

  Så söt 🙂 det är så härligt med blommor hemma 🙂

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 20:11
  Permalink

  Fint! Jag älskar blommor och föredrar orkidéer då de älskar mitt ljus i fönstren så de växer och gror.

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 12:27
   Permalink

   Visst är det :D. Åh gillar också orkidéer har flera här hemma ;). Gillar dem då de lever igenom allt :-p

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 20:33
  Permalink

  Men det där är två blommor i en va? Jag gillar också rosa fast gillar den där med små blad mer. Har ingen koll på vad den heter men skulle gärna ha en 🙂 Här hemma är det sambon som tar hand om krukväxter. Väldigt bra. Jag sköter odlingen utomhus av ätbart. När jag bodde ensam brukade allt dö- har även lyckats döda kaktusar 🙂 Fast väldigt trevligt med växter som lever och ser friska ut.

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 21:01
   Permalink

   Jo precis tror det är det :). Den är jättefin i alla fall :D. Haha tror det där är vanligt med djur :-p. Haha dödade också kaktusar när jag flyttade hemifrån 😉

   Reply
 • 27 juni, 2018 at 20:35
  Permalink

  Så fin blomma 🙂 Man får passa på när man får kuponger ?

  Reply
 • 27 juni, 2018 at 23:55
  Permalink

  Vilken fin!! Älskar blommor men har svårt att behålla de vid liv….

  Reply
 • 28 juni, 2018 at 00:04
  Permalink

  Så fin blomma! 🙂 Jag har många fuskblommor hemma hos mig, men har så sakterliga börjat byta ut dom mot levande gröna växter. Har dock tre stycken orkidéer som jag vårdar ömt. Den ena av dom har jag haft i snart åtta år, de två andra köpte jag för snart ett år sedan 🙂

  Reply
  • 28 juni, 2018 at 16:07
   Permalink

   Visst är den fin :D. Fuskblommor funkar det med :D. Har full förståelse att man väljer det :D. Åh orkidéer är min favorit ;). De överlever alltid hos mig :D. Bra med åtta år 😀

   Reply
 • 28 juni, 2018 at 00:59
  Permalink

  såna blommor har ja me i köksfönstret fast vita fina mysigt med blommor jätte fin

  Reply
 • 28 juni, 2018 at 10:34
  Permalink

  Har några, vi får se om dom går att rädda efter npgra dagar på landet (note to self: ta bort blommorna från fönstret om du ska åka bort)

  Reply
 • 28 juni, 2018 at 22:46
  Permalink

  Jag älskar blommor! Jag har mängder av orkidéer som jag har haft i flera år. Några av dem har satt nya skott som har blivit nya plantor. Så kul! Mina blommor går i rosa och vitt.

  Reply
 • 29 juni, 2018 at 12:00
  Permalink

  Åh, så söt. Jag älskar att ha blommor runtomkring mig. Just nu bor jag en sväng hos mamma och pappa, så här har mamma blommor överallt. När jag bodde med min fd hade vi ofta diskussioner då jag gärna hade blommor överallt, medan han tyckte att det såg stökigt ut och helst ville slänga växterna om de hade så mycket som ett visset blad som jag inte hunnit plocka bort 😉

  Reply
  • 29 juni, 2018 at 13:15
   Permalink

   Visst är den söt :). Haha karlar ;). Låter liksom så typiskt precis som med mycket sånt där. Min bror är lika han är mer så där “våga, vägra, växter” haha,

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: