Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

När jag plastbantade mitt hem.

Inlägget är i samarbete med NPA Plast.

Det finns saker jag värnar lite extra för, saker som får mitt hjärta att känna mera och som också påverka de val jag gör i mitt liv. Jag valde 2014 att sluta med plast i mitt hem, jag sålde och gav bort teflonpannor, plastslevar och allt annat. Jag övergick till det funkat i generationer tidigare i form av gjutjärn och rejäla slevar i metall.

Sedan tidigare hade jag sopsorterat noggrant i olika förpackningar, och jag insåg ganska snabbt hur mycket pengar jag sparar på att ta med mig en tygkasse till affärerna istället för att köpa en ny matkasse som sedan fanns i överflöd. Så ingen jublande nog hörde än mig när alla affärer började ta betalt för sina kassar. Jag vill få bort denna hemska sak som plasten innebär när den inte är nedbrytbar.

Det är här NPA plast kommer in, denna butik erbjuder miljövänliga bärkassar och andra plastprodukter. För mig som anser att vi måste göra något åt den miljöfarliga plasten känns det viktigt att få skriva om detta. Vet ni att vårt hav översvämmar av just plast, att sköldpaddor och valar har magarna fulla med dessa produkter? Att fisken du äter innehåller massor med plast som du sedan ger din kropp.

För miljön och för din kropp, väl miljövänliga alternativ. Tänk på framtiden som vi måste bruka för kommande generationer, du vill väl inte sitta med ditt barnbarn i knät som ställer dig frågan ”varför finns det inga fiskar i haven längre?

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

4 Comments

  1. Smart! Jag har en del plast hemma, men är noga med att källsortera. Dessutom är det bara gjutjärnspannor som gäller. Det blir bättre och godare så. Till och med i Thailand har dom börjat samla in plast numera. Det är förfärligt med allt skräp i haven… Bra jobbat!

    1. Ja det är skönt att ha gjort det :). Upplever det som jag slagit ett slag för miljön :D. Blir så glad över det du skriver om Thailand med :D. Det sker förändringarnas vindar i världen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa