Classic Car Week 2019 & Diner 45 i Rättvik.

Den här veckan är det Classic Car Week i Rättvik, så idag tog Björn med oss i Plymouth:en till till Rättvik. Det var så många fina bilar, den stora cruisingen är imorgon men det var perfekt att komma dit idag. Hur som helst vi började med ett besök till Långbryggan i Rättvik. Det är så himla vackert att stå där vid Siljan.

William och Björn hade bestämt sig för att bada, så jag passade på att gå hela Långbryggan ut medan de gick i vattnet utåt.

Så fint med kyrkan som ligger så där intill vattnet, jag var tvungen att ta en bild. Det blev liksom så fina kontraster.

Väl framme längst ut på långbryggan finns en liten ö? Där passade William på att hoppa i vattnet då det är djupare där ute.

Såg så härligt ut att bara hoppa ut så där. Tyvärr är jag väldigt rädd för vatten nu som vuxen. Kan sakna den där frihetskänslan man hade som barn när man bara hoppade i och tyckte det var så roligt.

Så rolig bild eftersom jag fångade ögonblicket när hans fot slår rakt ner i vattnet.

Där försvann han rakt ner i djupet i Siljans vatten. Jag tycker om Siljan, eftersom jag är ifrån Orsa har jag badat massor i Orsasjön som rinner ut i Siljan. Vattnet är detsamma och jag känner mig alltid lite extra hemma vid Siljans vatten.

Vi hade bestämt oss för att äta på Diner 45 som är en Amerikansk inspirerad restaurang. Tyvärr visade det sig att de endast hade meny för Classic Car Week denna vecka, så utbudet var inte vad vi trodde. Men det var gott, lite synd bara för mig för det fanns bara en vegetarisk rätt och det var en avokadosallad med sojabönor. Den var god, man hade gärna testat något annat, men får bli i framtiden.

Så häftigt verkligen, kände mig som vi skulle vandra in i en film från 50-talet ungefär, eller kanske 50-talet överhuvudtaget. Tänk om man fått uppleva lite andra årtionden? Fått resa tillbaka i tiden och prova ut några. Jag skulle lätt välja ut en sväng i sjuttonhundratalet, sedan sekelskiftet, 1920-talet samt 1940 och 50-talet. Jag skulle testa på 70-talet och sedan hade jag nog fått se precis det jag skulle velat få uppleva.

Inne på Diner 45 ser inredningen ut så här. Eftersom jag och William börjat titta på Riverdale sa jag att detta är nästan som Pop’s där i serien. Mest för att det är så där amerikanskt, sen var det kul eftersom personalen klär sig precis som man sett på filmer, jag saknade bara roller skates på personalen så hade det liksom varit som i filmen “Sista natten med gänget“.

Kan verkligen rekommendera att åka och besöka Diner 45, för det var verkligen jättekul att sitta där.

Min avokadosallad samt en öl. Björn tyckte att jag borde ta en öl eftersom han var chaufför denna gång. Så jag tog en, inte för att jag behövde. Men det kändes ändå lite roligt att göra det.

Jag var tvungen att prova deras milkshake, William fick också ta massor av den. Tyckte det var roligt att prova eftersom det kändes så amerikanskt. Så jag drack inte upp hela själv. Den var helt magiskt god, så kan rekommendera den om du gillar choklad. Fanns andra smaker med, men dessa kan jag inte ge något omdöme på.

Avslutade kvällen med att gå till fontänen i Rättvik för att kolla vad de gjort med den i år. Oftast brukar det vara någon som fyllt den med tvättmedel, diskmedel eller annat. Men i år verkar det vara någon form av färg samt diskmedel.

Vi hade en jättebra eftermiddag och kväll i Rättvik, och det är riktigt fint att besöka Rättvik under Classic Car Week.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

41 thoughts on “Classic Car Week 2019 & Diner 45 i Rättvik.

  1. Vilket coolt ställe! Älskar sånna diners i amerikansk stil, precis som man ser i amerikanska filmer 🙂 Besökte ett liknande i New York och drack milkshakes där 🙂

    1. Aha du bor i närheten av Sunne alltså? 😀
      Lite kul att detta finns på endast två ställen, kommer förmodligen växa tror jag :D. Den ligger precis mitt i Rättvik kan man säga :).

  2. Vilka härliga bilder, restaurangen såg verkligen ut från 50-talet wow, dit måste jag åka nån gång, vem vet nästa sommar 🙂
    Vi har en liten Mels här i Enköping där dom har gamla bilar också så varje onsdag så är det fullproppat med folk och bilar, riktigt kul 🙂

  3. Åå så roligt med Rättvik och alla bilar, jag skulle också vilja åka dit något år 🙂 Ser super mysigt ut på bilder både långbryggan och Dinner 45 😀 Ha en toppen fin dag 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: