Loppisrundor i Falun.

Tog med en först ovillig son på Loppisrundor, först till Ta till vara och sedan PMU. Jag hittade lite smått och gott, på PMU fyndade jag lilla krambjörnen Godnattnalle och även Pippi Långstrumpfigurer åt Lisa.
Boken hittade jag på Ta till vara, den kändes som en perfekt julbok att läsa för eleverna senare. Många fina sagor, och den roligaste är absolut Lotta när hon förväxlar fisken och brödet, och tror att sopgubben gjort koliox av bamsen.

När vi var på Ta till vara hittade jag dessa fina formar, jag har tre av samma sort här hemma. Mina är köpta på Europamöbler men vet inte hur det är med dessa. Men 5 kronor styck kostade de och jag tänkte att det blir perfekt att nu ha 7 om man vill bara lite muffins.

Efter loppisrundan åkte vi till Mio men handlade inget, Williams faster Emma ringde och frågade om han ville följa med henne till Kniva. Det ville han, så ringde han mig i bilen (jag har högtalare i bilen kopplat till bluetooth) och frågade om jag ville med dem till Lidl, det ville jag såg vi åkte ditåt. Väl där fyndade jag ett stort block för 20:-. Det här ska jag försöka måla lite i, tjockt var pappret också.

Jag är väldigt anti plast, men något jag har kvar sedan tidigare är folieplast som jag ska använda klart. Eftersom jag blir tokig på sådant så köpte jag dessa till som underlättar när man drar av. När folieplasten är slut om ungefär så där 5-6 år slutar jag helt med saken. Jag har haft rullen i säkert 3-4 år hittills.

På väg ut från Lidl såg jag att de sålde en bananplanta för 39:-, jag jag tvungen att köpa den. Hoppas så att det blir bananer, om inte annat har jag i alla fall inte slösas pengar för 39:- är ju ingen summa att bråka om.

Den står fint där i fönstret! Jag gillar växter, de gör mig alltid lite extra glad. Fönstret ovan är ett av mina två i vardagsrummet.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Loppisrundor i Falun.

 • 9 augusti, 2018 at 20:06
  Permalink

  de e så kul när man hittar bra saker på loppisar 😀
  Själv är de väldigt sällan jag hittar bra saker
  sandra recently posted..Men den som ger sig

  Reply
  • 9 augusti, 2018 at 20:26
   Permalink

   Ja jättekul :D. Jag tror det gäller att veta vad man ska ha när man går ut :). Hittar sällan något om det inte är något specifikt jag är ute efter 🙂

   Reply
 • 9 augusti, 2018 at 20:32
  Permalink

  Vad mysigt att ha fyndat en hel del! Så himla smart med hjälp att få av plastfoliét, det är så svårt med dem man nu får då man köper på typ ICA. Avskyr det haha! Roligt med en bananplanta, vi får hoppas du får lite bananer hemma. Coolt ändå 😀

  Reply
  • 9 augusti, 2018 at 20:48
   Permalink

   Ja det var verkligen det :D. Ja eller hur, kostade bara 39:- så var helt klart värt priset, blir också tokig haha.
   Ja jättekul :D. Håll tummarna 😀

   Reply
 • 9 augusti, 2018 at 21:25
  Permalink

  Så roligt att loppisfynda, alltid hittar man något! ? Å håller med, växter är underbart… kul å se om det blir någon frukt! ?

  Reply
  • 9 augusti, 2018 at 21:59
   Permalink

   Visst är det :D. Gillar verkligen det där med frukt och bär i alla möjliga former och färger :D. Eller hur, jag hoppas det 😀

   Reply
 • 10 augusti, 2018 at 06:38
  Permalink

  Fyndat en hel del ser jag. Härligt då man hittar det man behöver.

  Reply
 • 10 augusti, 2018 at 06:47
  Permalink

  Älskar Astrid Lindgrens sagor, och speciellt till jul. På jobbet läser vi mycket Astrid lindgren då barnen också älskar dessa sagor, de önskar också ofta att få lyssna på sagorna som ljudbok på vila ? Alltid roligt när man fyndar för liten peng, spännande och se vad de blir med bananblomman ???

  Reply
  • 12 augusti, 2018 at 22:30
   Permalink

   Visst är det så :). Åh det låter jättemysigt, jag är också sån som läser sånt fast för eleverna. Älskar att få göra så det är så spännande.
   Ja jättekul :D. Skulle vara spännande att få bananer hemma 😀

   Reply
 • 10 augusti, 2018 at 07:33
  Permalink

  Så fina fynd du har hittat. Det är så mysigt och gånpå loppisar, det är alltid en blandning av nytt och gammalt.
  Jennysvardag recently posted..Oväder

  Reply
 • 10 augusti, 2018 at 09:42
  Permalink

  Ibland gör man jättebra fynd på Loppis och ibland tycker jag att vissa mest har samlat gammalt bynke? Nallen är söt!?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: