Blåvitt och semesterns sista dagar.

Åt nyss en skål med ovanstående godheter som en slags frukost i form av lunch. Jag är inte så hungrig för stunden, känner ingen matlust så då är detta perfekt att äta. Turkisk yoghurt med en skvätt grädde, hallon och blåbär, linfrön, chiafrön och havregryn.

Jag har mer och mer börjat känna hur jag älskar fint porslin. Nu när jag nästan har en komplett samling med Mon Amie som vardagsporslin så har mina ögon börjat falla mot Ostindia. Jag hörde att min mormor tycker om dessa också, så det känns extra fint med den saker. Min älskade fantastiska mormor, hon är min andra mamma. Jag har två mammor, min föderska och älskade mamma, samt min mormor som fött min mamma och är en person som följt mig från jag var några minuter gammal och genom hela livet. Det är svårt att förklara de band jag har till min mormor, det är starkt jag ser henne som min mamma. Hon fick ta min pappas plats när han dog, och var nog redan innan det som en extra mamma för mig och mina syskon. Hon är och kommer för alltid vara en av mina största förebilder i livet, min kompass och vägledare. Så lite hyllning till min mormor, vi kommer och hälsar på dig snart jag och William.

Igår satt jag ute på balkongen och ringde till Lärarförbundet, har länge tänkt gå tillbaka till dem. Hade ett infall våren 2016 och gick över på Lärarnas riksförbund, men beslutade mig alltså för att gå tillbaka till lärarförbundet, de känns mer rätt för mig. Speciellt eftersom de ger ut en tidning för specialpedagoger och därmed känns det mer givande eftersom det är yrket jag kommer ha om två år.

Idag ska jag locka med William på loppisrunda, det är ändå sista dagarna på semestern nu. Tänkte försöka muta med att göra något mera roligt tillsammans också. Jag måste komma ut på dagarna, göra något för att få bort en massa tankar som far inombords. Det är den där känsliga sidan hos mig som gör sin påmind nu, den är viktigt att göra något åt. Bilden på katten här ovan tog jag i tisdags. Knäppisen Harry som låg mellan golv och utsidan av räcket. Det är Williams katt som bor hos Björns mormor, väldigt härlig muskulös herre, som föddes utomhus av “vildkatt” men som Björn plockade med in och gjorde tam.

Gällande titeln för idag, tyckte jag den passade väl i i sammanhanget. Jag har blåvittporslin och ett blåvittlinne på mig. Alltså lite blåvitt i vardagen.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

48 thoughts on “Blåvitt och semesterns sista dagar.

 1. Så underbart att du är så nära din mormor och att du skriver så fint om henne. Det är verkligen en fin relation att stå så nära sina mor- och farföräldrar. Jag har varit väldigt nära alla mina och har minnena från dem varmt om hjärtat. Nu har jag bara min mormor kvar att ta tillvara på så mycket tid som möjligt med.
  Anna recently posted..Veckan som gått – Bättre sent än aldrig

 2. Härligt att kunna äta något enklare och så fin relation till din mormor. Jag har också en oerhört bra relation med min mormor som ser mig som sin bästavän. Låter märkligt men hon är min bästavän som alltid stöttat mig, hon jag ringer då det är nyheter på G och liknande. Älskar min mormor till tusen!!

 3. Ja det här med gammalt porslin har verkligen sin charm. Min mormor hade hela serviser med 50/-60-tals från bl.a. Rörstrand. När jag var mindre så förstod jag inte grejen men med åldern så ser jag designen, formen och njutningen i det.

 4. Jag har också fastnat för porslin, letar för tillfället en jul service, men vet inte riktigt var man ska börja leta 🙂 Min mamma har sedan jag var liten samlat på en jul service och jag tycker det är så fint att kunna ta fram och duka med så de blir lite av de där extra 🙂

  1. Åh så roligt :D. Gillar det verkligen själv :). Jag samlar på Disneys jul men har aldrig hittat den på loppis :). Finns dock en del såna på Fyrklövern, alltså olika julserviser 🙂

 5. Jag stod nära min farfar & är glad att de va jag han mindes innan han dog & jag skulle vilja spola tillbaka tiden till en viss dag & säga förlåt.

 6. Vad härligt att ha en mamma och en mormor, känn dig lyckligt lottad. 🙂
  Min mormor dog 1 månad innan jag föddes och min pappa dog när jag var 8 veckor och min mamma var alkoholist som misshandlade mig väldigt mycket under min uppväxt, så har inte haft någon rolig barndom dessvärre.
  Men fy vad deppigt det där lät, jag mår hur bra som helst och har gett mina tre tjejer en väldigt bra uppväxt istället 🙂
  Alltid roligt med fint porslin, det sägs ju att man äter med ögonen också, och det stämmer verkligen

  1. Ja det är verkligen oerhört fint :). Åh stor kram till dig! Klart man får berätta om saker, låter som du hade det väldigt otryggt som barn <3. Men fint med dina egna barn och det du fått och får ge dem. Det är ändå något speciellt att få något med sina barn, ibland kan det vara det mest läkande i världen. <3

 7. Ser verkligen gott ut! Tyvärr så finns varken blåbär eller hallon här – allt är upptorkat och de odlade sorterna har inte samma goda smak.
  Jag gillar också blåvitt porslin – tycker det ser fräscht ut. Gillar även Ostindia – min mor hade en hel servis av den, men då jag redan hade allt jag behövde så är jag glad att äldste sonen tog hand om det så vi slapp sälja det på auktion.

  1. Det var verkligen det. Som här, är alldeles torrt här med. Dessa är frysta från ICA. Hade gärna haft riktiga dock :).
   Åh så fint att du kunde ge det till din son, förstår att det kändes bra i hjärtat <3

 8. Men vad härligt att ha två mammor genom livet. Kul att du fick ett så bra band med din mormor! hon verkar ha vart en fantastisk människa. Älskar också porslin och märker att det är något jag blir mer intresserad av med tiden😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: