Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Evenemang & fester

Sabaton open air 2018 – Dag 1.

Så var det dags igen för Sabaton Open Air som är en gång om året här i Falun. Jag tror mitt första besök var 2010, och sedan dess har jag gått varje år. Det är en trevlig tillställning som alltid gör mig glad. Just idag var det lite pree party så det är inte riktigt igång ännu, men ändå trevligt att gå dit.

Det syns på antalet att det är pree party, imorgon kommer det vara desto flera, och på fredagen ännu fler, på lördagen brukar det vara hur kul som helst med mängder av människor.

Jag brukar tänka på första gången jag var på Rockstad Falun som det hette då, det var första gången på Lugnet och jag minns hur jag och min vän Christin, hennes syster Cattis och Björn tyckte att det var så mycket människor. Det året var nog de flesta från Dalarna. Men med åren har det ökat, numera är det människor från världens alla hörn som kommer till lilla Falun för att lyssna på hårdrock, det är riktigt häftigt.

Bandet som spelade idag och även på pree partyt förra året kallar sig The last heroes och de är personer som vad jag förstått det som antingen är medlemmar i Sabaton eller varit medlemmar där. Alltså en lite mix som går ihop bara för att sjunga tillsammans på denna lilla förfesten.

Förra året sjöng dem en hårrocksversion av ”Ragga runt” av Eddie Meduza och i år sjöng dem ”Mera brännvin”. Så himla roligt just för att det blir ett lite udda koncept på en otroligt trevlig festival. Det slår mig varje år, jag tror inte man kan befinna sig på en trevligare plats än på hårdrocksfestival, jag har aldrig under mina nu 8 år mött en otrevlig människa under Sabaton Open air, eller Rockstad Falun som det hette från början.

Ser massor framemot mina tre nästkommande dagar, och det är vad ni kommer få läsa om i dagarna fyra framöver. Syns vi här förresten? Eller har du varit på Sabaton open air någon gång?

56 Comments

 1. Jag har hört SÅ många säga just det du säger – att det aldrig är stök, bråk och otrevligheter på hårdrocksfestivaler. Jag har varit på mängder av festivaler i mina dagar och upplever generellt att det är bra stämning, men sedan läser man ju om alla hemskheter efteråt som har hänt utanför ens synfält..

 2. Vad roligt med lite festival, har aldrig varit på en rock festival. När jg var yngre gillade jag rock musik men idag lyssnar jag så sällan så jag vet inte ens vad jag har för musiksmak 🙂

 3. Åh, vad kul att du gillar Sabaton. 🙂 Jag har sett dom några gånger här nere på Sweden Rock Festival. Jag jobbade några år i Sweden Rock Shop på festivalen och då var dom inne i butiken och handlade. Joakim Brodén stod precis framför disken och blev intervjuad av en reporter från Radio Blekinge vid ett tillfälle. Jag tror att dom har varit här och spelat på festivalen ganska många gånger. Ha det gott!

  1. Absolut, sen är det rätt kul med själva festivalen är ju många olika band :). Kul med SRF många som åker dit :). Har inte varit där själv. Sonens pappa har gått i samma klass på gymnasiet som Jocke så de umgicks då, jag känner inte han eller så. Sedan jobbar sonens pappas kompis med Sabaton också :). Falun är ju inte så stort så det är därför folk känner varandra så där 🙂

 4. Vad kul! Jag känner ju folk där uppe i Falun men har aldrig hört talas om festivalen. Känns dessutom också som något de skulle kunna gå på. Hoppas det är roliga band att lyssna på. 😀

 5. Men vad kul! ska bli spännande och se vad du uppdaterar dom här dagarna? Älskar rock musik och älskar att gå på sådant, synd jag inte bodde nämre skulle inte tvekat annars?

 6. aldrig varit där förut faktiskt men låter ju väldigt kul. Kul med en hårdrocksvertion av ragga runt! Den hade jag velat höra haha!

 7. Men så galet kul att gå på hårdrocksfestival!! Nu blev jag superavis!!! Jag skulle även vilja gå på Countryfestival, men såna är det ont om nuförtiden. Förr fanns det på High Chaparall och i Kinda, och det saknar jag!

 8. Låter helt underbart kul..så otippat också att något sådant finns i Falun.
  Har aldrig varit på någon festival men på din beskrivning förstår jag att jag missat något helt klart ?/Jenny

 9. Vad kul! Låter som att det kan bli lite mer personligt på pree-party än när själva evenemanget är. Jag hade nog också valt det tillfället, för att slippa trängas med alla.

 10. Låter ju som en riktigt kul tillstänning, dock aldrig hört om det. Du har ju något roligt att se framemot de kommade dagarna nu!

  1. Det är det absolut :). Har funnits ganska länge nu, det verkar som de flesta som gått en gång återvänder varje år, med nya som de tipsat om festivalen 😀

 11. Aldrig varit & kommer aldrig vara hört båda bra & negativt men hade vart kul men just nu när man är små barns förälder så är med med barnen mest & tänker inte så mycket på sig själv. Hoppas du får de trevligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: