Hittade denna fantastiska ide hos Elisa Matilda och självklart hoppar jag på den.

1) I grannskapet där du växte upp, var samlades alla kring din ålder?

Vi var lite överallt i området där, vet att man brukade börja vid en gård och sedan gå till nästa tills man hittat på någon att leka med.

2) Hejar du på dina grannar, eller är du den som tittar i nyckelhålet för att se om kusten är klar?

Jag hejar på mina grannar. Vi är ett väldigt fint och öppet hus här där alla pratar med varandra.

3) Om du skulle hamna i en grannfejd, vad skulle det handla om?

Rökning helt klart. Bor i ett rökfritt hus och när folk röker här i huset blir jag skitarg. Väljer man att flytta till rökfritt hus får man helt enkelt skippa ciggen inomhus.

4) Har du någon gång skrivit en arg lapp, vad var det i så fall om?

Nej, men däremot skrivit lappar som uppmanat till saker i trapphuset.

5) Var ärlig, har du en Ove från Solsidan nära dig, eller kan det vara så att det är du?

Nej det har jag inte.

34 kommentarer

 1. Bara älskar sånna där inlägg! Fint att de verkar ha en bra relation till dina grannar. Är ju rätt ofta de finns någon av sina grannar som man gillar lite mindre. Jag har nog också mest trevliga hälsande grannar tror ja. Åtminstonde har jag ingen Ove i solsidan granne hehe =)

 2. Men vad roligt! haha ja varför flyttar man till ett rökfritt hus om man inte klarar av det? väldigt märkligt måste jag säga.. skulle tt vilja bo inom rökfritt klarar inte av grannar som röker på balkongen eller nedanför så det kommer upp..
  Sanna recently posted..Nu är jag egoistisk

  1. Ja så himla skönt :). Verkar som det varit folk som gjort det som varit gäster, aldrig boende. Vet att hemtjänsten gjort det en gång så då ringde jag dit och klagade :-p

 3. Vilken rolig lista!? Jag kan säga att jag har heller inget till övers för att lukta på cigarettrök, och eftersom jag bor på landet slipper jag folks balkongrökning?

 4. Kul att läsa dina svar 😀
  Önskar jag också bodde i ett rökfritt hus. Vi har grannar under oss som gärna röker på sin uteplats vilket resulterar i röklukt i vårt sovrum. Inte så roligt när man sen ska gå och lägga sig. Visst att man får men man kan ju visa lite hänsyn till sina grannar.
  Elisa recently posted..Fem en fredag v. 33: Grannskap

  1. Så kul lista med :D. Åh förstår det :(. Vi gick ihop och ansökte om att få rökfritt, alla grannar var med på det så himla skönt. Är dock någon som rökt vid ett tillfälle efter det men det har slutat 🙂

 5. Haha, vilken rolig lista! Jag hälsar också alltid på mina grannar och har gjort var jag än bott 🙂 (Okej, någon gång kanske det har hänt att jag väntat en minut extra för att jag hört att grannarna varit i konflikt med barnen i trapphuset för att jag varit för trött för alla skrik på morgonen och att det var trångt i hissen)
  Anna recently posted..En liten update

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: