Drömmen om en lekstuga.

Inlägget är i samarbete med Polhus.

När jag var liten var en av mina hösta drömmar en lekstuga. När min pappa sedan hastigt gick bort vid min ringa ålder av nio år köpte jag och mina två yngre syskon en lekstuga tillsammans. Den blev placerad i Maggås hos min mormor och morfar, och som vi lekte i den. Idag är den flyttad och är istället placerad vid min mamma och hennes mans sommarstuga, där de även köpt den av oss. Men hur som haver, det är något magiskt med lekstugor.

När William var liten drömde jag om att ge en lekstuga till honom med, men vi har alltid bott i lägenhet. Därför blir jag lite extra glad av att titta på lekstugor på nätet. Polhus.se säljer faktisk en lekstuga med namnet Tom som jag föll för direkt. Det ser liksom precis ut som en lekstuga sak göra enligt mig. Ett litet nätt tak, lite fönster och en dörr. Den inbjuder till lek och rörelse, men framförallt den viktiga fantasin. Skulle jag ha en liten idag hade jag inte tvekat att köpa detta lilla hus för ett lekfullt barn.

Just lekfullhet är något jag som lärare och förskollärare ser som oerhört viktigt att hjälpa barnen till. De behöver få leka och använda sin fantasi, det ger så himla mycket för barnen att använda dessa förmågor, och de blir även starka individer av leken. För leken är tillfället där barnen lär för livet, den saken ska vi uppmuntra.

Har du lekstuga till ditt barn? Eller hade du lekstuga som barn? Berätta!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Drömmen om en lekstuga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: