Inlägget är i samarbete med Montrab

Jag glömmer aldrig min sista flytt, det var till den här lägenheten och vi höll på att flytta i flera dagar. Jag var helt slut, inte nog med att man fick packa och bära efteråt stod helstädningen på tur. Sådant där är inte alls roligt, och jag kan verkligen säga som så att om jag ska flytta igen kommer jag att anlita en flyttfirma i Dalarna för jag vill verkligen aldrig mer utsättas för det där med att konka möbler i det evinnerliga och aldrig känna någon hejd.

Jag känner så många som anlitat Montrab eftersom de både erbjuder flyttning och städhjälp, samtliga är så nöjda och säger att det sparats både tid och trötthet. Idag är det dessutom inte speciellt stora kostnader mot tidigare. Förr sågs sådant nästan lite som lyx, idag tar fler och fler privatpersoner denna tjänst och jag tror man har mycket att vinna på saken. Tänk er en stor lastbil mot att åka fram och tillbaka med en liten släpkärra, det säger sig själv att det ena rymmer mer än det andra.

Det är faktiskt så att om man slipper själva flyttningen och städningen själv så kan man ägna sig åt det roliga sen, att packa upp och ställa allt tillrätta i sitt nya hem. För inreda det är ju roligt till skillnad mot att packa ner saker och transportera saker, sedan att ta den där städningen efteråt känns ju enbart som ett salt i ett sår. Slipper man sådant kanske man känner sig glad och nöjd efteråt istället.

Har du anlitat flyttfirma? Vad tyckte du?

12 kommentarer

  1. Håller med, det är så jobbigt att flytta, man är ju helt slut, och lådorna man skall packa upp sedan brukar ta några veckor innan de har blivit upp packade.

  2. Med tanke på att jag för det mesta alltid jobbat som lokalvårdare och haft flyttstäd på schemat så har det alltid blivit att man gjort det själv de gånger jag flyttat. Förvisso är det väääldigt många ggr.. Haha. Men senaste flytten orkade jag verkligen inte, så vi anlitade ett företag som gjorde det – det var skönt att slippa städandet men det blev massa strul då företaget inte gick att lita på. Tre ggr fick de göra om städningen och ändå vart inte hyresvärden nöjd… Usch! Men det är underbart att slippa tänka på det där.

  3. Jag tycker det är så hemskt att flytta, bära alla lådor och alla praktiska saker kring en flytt!

  4. Fy det är jättejobbigt att flytta. Känns som att sakerna aldrig tar slut. Vi har flyttat både med och utan hjälp av flyttfirma, och föredrar helt klart flytthjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: