Hälsokost från Welloteket.

Hösten är åter på ingång och jag beställde därmed ett stor paket från min favoritwebbshop inom ämnet hälsa Welloteket. Det blev MSM, B12, Algomega, D3-vitamin och spirulina samt lite som ska vara bra för håret. Jag vet att detta är riktigt bra saker så det kändes bra, min hälsa brukar gå uppåt av dessa saker.

Mitt ferritinvärde låg115 sist, vilket var en minskning med 10 från senast så nu måste jag peppra kroppen med järn, annars får jag inte ge blod längre. Så jag gjorde även en beställning av Ferronol från Apotea.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Hälsokost från Welloteket.

 • 23 augusti, 2018 at 12:08
  Permalink

  Menar du att ferritinet låg på 115? Det är ju ett superbra värde ju. Men alltid bra med extra järn 🙂

  Reply
  • 23 augusti, 2018 at 13:41
   Permalink

   Inte för att ge blod :). För att ge blod måste man ha värde över 125

   Reply
   • 23 augusti, 2018 at 14:57
    Permalink

    Fast är inte det hb (hemoglobin)?
    Ferritinvärdet är väl järndepåerna och kan väl variera mellan 15-150.
    Nördat in på detta då jag själv haft “normalt” hb men skitdåliga depåer (ferritin).

    Reply
    • 23 augusti, 2018 at 17:05
     Permalink

     Nej mitt HB är på godkända nivåer :). Men Ferritinvärdet måste vara över 125 för att ge som blodgivare. Det är höga krav där :). Därmed är 115 för lite, däremot normalt om man inte är givare som jag är. Vill inte slussas ut som blodgivare så därmed ser jag till nu att verkligen höja. Skulle bli så besviken annars :/

     Reply
     • 24 augusti, 2018 at 09:03
      Permalink

      Vad ligger ditt hb på ?
      Mitt har liksomlegat på 140 och då skiter de i ferritinet:( som va 30….

     • 24 augusti, 2018 at 21:43
      Permalink

      129, ringde och frågade och de har skickat ut fel gällande ferritinet det ligger på 14. De har tydligen lagt på en 1 på brevet :-p. Men jaja, är i alla fall för lågt även om det är normalt om man inte ger blod 🙂

     • 25 augusti, 2018 at 08:48
      Permalink

      Ja men jag tyckte det var konstiga värden då jag själv kämpat för att få behandling för min järnbrist. Det sjuka är ju att det verkar va så svårt inom vården att inse att värden är individuella. Så länge saker är innan normal vill de inte göra något. Men jag fick efter mycket tjat träffa en bra doktor o har ätit järn i 1 år nu och mår så mycket bättre.
      Men de verkar va bra och uppmärksamma på blodgivare vilket är bra för de behövs:)

     • 25 augusti, 2018 at 22:08
      Permalink

      Ja alltså det är ju annorlunda att vara blodgivare mot att inte vara det, man gör en hälsokontroll varje gång man ger blod så blir liksom testad på allt då :). Jag hoppas mina järnvärden går upp nu, det skulle kännas så bra om så var fallet 🙂

 • 23 augusti, 2018 at 13:27
  Permalink

  Jag ska också ösa på med vitaminer nu i höst! Hsr själv aldrig beställt därifrån ?

  Reply
  • 23 augusti, 2018 at 21:59
   Permalink

   Det är riktigt bra :D. Kan rekommendera dig att handla där 😀

   Reply
 • 23 augusti, 2018 at 20:26
  Permalink

  Vilket grymt koncept! Jag har faktiskt inte hört talas om de tidigare 😀

  Reply
 • 26 augusti, 2018 at 21:55
  Permalink

  Så bra när man hittar saker som fungerar. Jag är lite dålig på det där med hälsokost, men skulle gärna vilja ta tag i att få lite bättre koll. Nu under sommaren har jag ätit betakarroten, vilket har fungerat väldigt bra mot mina soleksem.
  Anna recently posted..Veckan som gått – En tur till Stockholm

  Reply
  • 27 augusti, 2018 at 21:58
   Permalink

   Ja verkligen :). Jag gillar verkligen hälsokost :D. Spännande just detta har jag aldrig testat 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: