Hösten är åter på ingång och jag beställde därmed ett stor paket från min favoritwebbshop inom ämnet hälsa Welloteket. Det blev MSM, B12, Algomega, D3-vitamin och spirulina samt lite som ska vara bra för håret. Jag vet att detta är riktigt bra saker så det kändes bra, min hälsa brukar gå uppåt av dessa saker.

Mitt ferritinvärde låg115 sist, vilket var en minskning med 10 från senast så nu måste jag peppra kroppen med järn, annars får jag inte ge blod längre. Så jag gjorde även en beställning av Ferronol från Apotea.

16 kommentarer

 1. Menar du att ferritinet låg på 115? Det är ju ett superbra värde ju. Men alltid bra med extra järn 🙂

   1. Fast är inte det hb (hemoglobin)?
    Ferritinvärdet är väl järndepåerna och kan väl variera mellan 15-150.
    Nördat in på detta då jag själv haft “normalt” hb men skitdåliga depåer (ferritin).

    1. Nej mitt HB är på godkända nivåer :). Men Ferritinvärdet måste vara över 125 för att ge som blodgivare. Det är höga krav där :). Därmed är 115 för lite, däremot normalt om man inte är givare som jag är. Vill inte slussas ut som blodgivare så därmed ser jag till nu att verkligen höja. Skulle bli så besviken annars :/

     1. Vad ligger ditt hb på ?
      Mitt har liksomlegat på 140 och då skiter de i ferritinet:( som va 30….

     2. 129, ringde och frågade och de har skickat ut fel gällande ferritinet det ligger på 14. De har tydligen lagt på en 1 på brevet :-p. Men jaja, är i alla fall för lågt även om det är normalt om man inte ger blod 🙂

     3. Ja men jag tyckte det var konstiga värden då jag själv kämpat för att få behandling för min järnbrist. Det sjuka är ju att det verkar va så svårt inom vården att inse att värden är individuella. Så länge saker är innan normal vill de inte göra något. Men jag fick efter mycket tjat träffa en bra doktor o har ätit järn i 1 år nu och mår så mycket bättre.
      Men de verkar va bra och uppmärksamma på blodgivare vilket är bra för de behövs:)

     4. Ja alltså det är ju annorlunda att vara blodgivare mot att inte vara det, man gör en hälsokontroll varje gång man ger blod så blir liksom testad på allt då :). Jag hoppas mina järnvärden går upp nu, det skulle kännas så bra om så var fallet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: