Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

En äldre bild, och fina söndagar.

Runt 00:00 i natt ringde Björn mig och undrade om det var okej att sova här. Han hade varit på stan och krogen, och eftersom jag bor väldigt nära stadskärnan här i Falun kändes det absolut logiskt att hans skulle sova här. Han snarkade dock så det slutade med att jag fick byta rum för att slippa lyssna på snarkningarna, tur att man har en del rum här i lägenheten.

Så idag på morgonen så skjutsade jag hem honom, han fixade sig och så åkte vi till till Tisken för att gå på Tiskpromenaden, som jag skrivit tidigare är Tiskpromenad en tipspromenad runt Tisken som är en liten sjö här här i Falun. Faluån rinner ut i Tisken som i sin tur mynnar ut i Runn. Men hur som helst så heter det alltså Tiskpromenad eftersom Lions här i stan varit lite påhittiga i namnet. Jag vann inget denna gång, men det skulle vara roligt att vinna nästa söndag för då ska vi gå runt Gruvan som är lite av finalen på årets Tiskpromenader.

Efter Tiskpromenaden åkte vi till ICA Maxi för att handla, William mötte upp oss där. Vi handlade och åkte till Björn efteråt och åt lunch. Sedan blev det en tur till Skedvi och Björns farmor. Där fikade vi och umgicks en stund tills vi åkte hemåt. Jag lämnade av William på Parkouren och pratade med en vän vid namn Sofie som jag inte pratat med på länge och det var jättetrevligt. Sedan åkte jag ner mot stan för att hämta upp William från parkouren och åkte sedan och tankade bilen, åkte sedan hem för att renbädda sängen, och ladda inför morgondagen.

Ny arbetsvecka startar imorgon, William har utvecklingssamtal den dagen och på tisdag ska jag åka till Norberg för att gå på NTA-utbildning i Jämföra och mäta. Har aldrig varit i Norberg men vem vet det kanske är ett trevligt ställe, har i alla fall fått höra att det är vackert där. Känns som att det blivit en del turer till Västmanland på senaste tiden.

Nej nu ska jag gå och lägga mig, hoppas du haft en fin söndag.

Related Tags:

49 Comments

 1. Oh vad roligt att ni ska till Norberg, det är fint där och ska ni äta mat ska ni göra det på Engelbrekt Wärdshus, jättefint ställe. Likaså fika på Elas Konditori är också ett toppenställe =D

  Antar att det är det Norberg du menar som är några mil från oss =D

  1. Ja är ju bara jag som ska dit, kommer bara åka dit för att ha utbildning och sedan hem igen :). Får se om man hinner se något :). Vi får maten på utbildningen så får se var det blir :D. Får kanske resa dit igen om jag gillar stället 🙂

 2. Så härligt att Du och Björn har en sådan relation och Ni umgås fastän Ni icke är ett traditionellt par,
  blir ju glad att läsa om hur Du är med å träffar Din sons släktingar på hans fars sida.

  Bilden är jättefin.

 3. Vad mysigt med promenad runt sjön! 😀 Låter som att ni har haft en trevlig helg. Själv har jag varit hemma för det mesta och tagit det lugnt 🙂

 4. Låter som du får en härlig start på veckan! Hoppa inte natten påverkar veckan för mycket. Vet hur jag själv är efter en natt med dålig sömn haha 🙂

 5. Vilken bra dag det låter som, tycker verkligen dom som gör parkour är så sjukt duktiga!! du kanske vinner något testa gång, säger som jag alltid brukar göra bättre lycka nästa gång!?

 6. Åh, vad det låter härligt med den där ”Tiskpromenaden”. Härligt att promenera runt sjön 🙂 Låter som att du hade en fin söndag. 🙂 Önskar dig en fin måndag och en bra vecka framöver 🙂

 7. Är det du som tagit bilden? Jättefin 🙂
  Tipspromenaden är alltså något återkommande? Vad kul om man inte har något annat för sig en söndag. Finalen blir väl kanske lite extra kul då om man vinner något. 🙂

  Kul att gå på utbildning! innan jag gifte mig hette jag Norberg, men har ändå inte varit där. Måste se till att åka dit, bara för att. 🙂

  1. Ja det har jag :). Jag hade med kameran överallt förut, men har blivit mindre och mindre eftersom jag jobbar hela tiden. Har en tanke om att försöka ta med den ut på fredag morgon i veckan om det är fint väder för att fotografera lite morgon över Falun :).
   Det är det 4 veckor på våren i april och 4 veckor på hösten i september :). Så spännande :D. Du får ta och åka dit 😀

 8. Vi hälsade på lilla S med familj och en sådan dag är en bra dag! Men nu är det måndag igen för som vanligt rusade helgen på världens fart…

 9. Det låter som en mysig dag med den där Tiskpromenaden. Att gå runt en sjö låter som den ideala sträckningen för en tipspromenad om man vill få njuta av vackra vyer!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: