Litteratur och en bild från sommaren.

Jag började läsa den första boken på min utbildning idag, Relationskompetens av Jesper Juul och Helle Jensen, den är oerhört spännande och intressant som bok. Har redan läst några sidor och känner att den givit mig många intressanta tankar, från föräldraskap till läraryrket. Sådant gillar jag skarpt, har dessutom hört mycket bra om Jesper Juul sedan tidigare.

Annars har dagen varit känslofylld, jag mår inte bra psykiskt som jag skrivit tidigare och detta medför att jag vill vara ifred. Sluta mig och slippa människor, det är tungt men det är bara så. Det är två veckor kvar tills jag ska till psykologen igen. Det ser jag framemot i väldigt stor mängd, behöver få prata av mig.

Nu ska jag gå och lägga mig, det är en dag imorgon också. Kanske mitt mående är bättre då. I alla fall lite grann.

Har du haft en fin dag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

59 thoughts on “Litteratur och en bild från sommaren.

 • 15 september, 2018 at 23:42
  Permalink

  vilken fin bild…hoppas de går bra när du ska till psykologen 😀

  Reply
 • 16 september, 2018 at 00:30
  Permalink

  Kram på dig <3 Otroligt vacker solnedgång du fångat på bild!

  Reply
 • 16 september, 2018 at 01:12
  Permalink

  Jag är exakt likadan när jag inte mår bra. Vill bara vara själv och helst slippa träffa människor överhuvudtaget. Vad skönt att du har en psykologtid snart! Jag saknar verkligen att gå hos psykolog..

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:20
   Permalink

   Ja det är liksom inte så enkelt att bara umgås när man brister inombords. Förstår att du gör det 🙁

   Reply
 • 16 september, 2018 at 08:31
  Permalink

  Det är så jobbigt när man inte mår bra och låser in sig. Hoppas att det vänder när du har vart hos din psykolog. Kram
  Jennysvardag recently posted..Myssöndag

  Reply
 • 16 september, 2018 at 08:48
  Permalink

  Vad bra att du hittat en intressant bok. Mycket lättare att både läsa och ta till sig innehållet då,
  Hoppas du känner dig bättre snart och att du får hjälp av psykologen.

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:22
   Permalink

   Hittat och hittat ;), det är kurslitteratur men bra är den :D.
   Kommer omöjligt känna mig bättre, men får åtminstone prata av mig.

   Reply
 • 16 september, 2018 at 10:35
  Permalink

  Att få svackor är inge vidare. Såna har jag stor erfarenhet av, men tyvärr så har jag inte tagit steget till att få hjälp med det.
  Snabela recently posted..Beroende stress

  Reply
 • 16 september, 2018 at 11:15
  Permalink

  Alla svackor i det psykiska måendet är väldigt tungt, att spela stark på vardagen för att få den att rulla på men insidan säger annat. Vad bra att du har en tid hos psykologen hoppas du får må bra snart i gen!?

  Reply
 • 16 september, 2018 at 11:24
  Permalink

  Vilken härlig harmonisk bild ?
  Lät som en spännande bok hoppas du tycker den är det också.
  Hoppas du får må bättre snart skickar massa kramar till dig ❤️
  Annelie recently posted..Tårt bak

  Reply
 • 16 september, 2018 at 11:27
  Permalink

  Förstår helt din känsla, att vilja vara själv när man mår så men egentligen ska man så gott som det går vara med de man känner sig mest bekväm med. Det behöver inte vara ett tvång att prata med varandra utan det kan vara skönt att bara ha någon där <3

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:12
   Permalink

   Jag vet, men samtidigt tror jag också det där med att tvinga på sig sällskap ibland också kan skada :/

   Reply
 • 16 september, 2018 at 12:27
  Permalink

  Vad jobbigt att du mår så dåligt och att det ändå är rätt länge kvar till du får prata med din psykolog igen men skönt att du ändå ser fram emot det tycker jag!

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:11
   Permalink

   Ja det är inte speciellt roligt :(. Ja det känns som det är ett tag, försöker andas mig igenom dagarna fram tills dess.

   Reply
 • 16 september, 2018 at 13:33
  Permalink

  Jag blir lite likadan när jag inte mår bra. Vill bara vara ensam och stänga ute omvärlden. 2 veckor går fort❤

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:10
   Permalink

   Ja det är så verkligen, det där med att orka möta folk blir inte direkt helt enkelt.

   Reply
 • 16 september, 2018 at 13:39
  Permalink

  Fina du, var rädd om dig❤ Ibland så behöver en vara ifred ett tag och det är okej. Ta en paus från omvärlden om du behöver det och fokusera på dig själv❣ Den där boken lät ju riktigt intressant, fokusera på den och annat som intresserar dig. Det är okej att inte vara okej hela tiden ?

  Reply
 • 16 september, 2018 at 14:09
  Permalink

  Det låter som en intressant bok. Jag tycker att jag känner igen namnet Jesper Juul men kan inte komma på var jag sett eller hört namnet någonstans. Så tråkigt att du inte mår bra. Hoppas du mår bättre idag. Så bra att du har tid till psykologen om ett par veckor i alla fall. Kramar <3
  Nilla recently posted..Att vara människa!

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:09
   Permalink

   Det är den absolut :). Han har varit med i vi föräldrar tidigare bland annat :). Ja, behöver prata verkligen.

   Reply
 • 16 september, 2018 at 14:20
  Permalink

  Min lördag var lugn och skön 🙂 Avslutades med en cykelrunda i regnet dock 😛

  Reply
 • 16 september, 2018 at 15:48
  Permalink

  Jobbigt med känslofylld dag och att du inte mår riktigt bra, men hoppas det är lite bättre idag iaf 🙂
  Johanna Utterberg recently posted..FÖRDOMAR

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:09
   Permalink

   Ja, det är dessutom så att jag just nu går igenom en kris och då blir det ännu svårare att må bättre 🙁

   Reply
 • 16 september, 2018 at 17:00
  Permalink

  Är likadan när jag inte mår bra, isolerar mig och vill bara vara ensam. Hoppas du mår bättre idag vännen! Jag hade en riktigt fin kväll igår ute på Pinchos med familjen ?

  Reply
 • 16 september, 2018 at 17:13
  Permalink

  Åh vad jag känner igen det där med att vilja vara ifred så mycket det bara går när man mår dåligt. Ibland önskar jag att man kunde få vara eremit – ett tag åtminstone. Det uppmanas så käckt att man inte ska isolera sig när man mår dåligt. Men samtidigt undrar jag varför det anses så fel att bejaka något som man känner som ett starkt behov.

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:08
   Permalink

   Ja det där är liksom så dubbelt, om man mår dåligt och inte orkar varför ska man då pressas till saken 🙁

   Reply
 • 16 september, 2018 at 18:21
  Permalink

  Fantastikt fin bild ??! Usch ! vet precis hur du mår. Och det är ju så viktigt att lyssna på kroppen ! Dock ogillar jag att gå till psykolog ?? har sjukt svårt att prata med främmande människor .

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:07
   Permalink

   Åh tack :D. Ja det är ju det, just den jag går hos nu gillar jag. Hon är bra 🙂

   Reply
 • 16 september, 2018 at 19:08
  Permalink

  Våran dag har varit toppen först bollskola och sen kalas tråkigt att du inte mår bra hoppas verkligen att det blir bättre snart <3

  Reply
 • 16 september, 2018 at 19:35
  Permalink

  Tråkigt att läsa att du inte mår så bra, men ta den tiden du behöver och lämna alla om du behöver det för att tillfriskna. Har oxå varit där och inget konstigt eller tabu

  Reply
 • 16 september, 2018 at 20:36
  Permalink

  Så skönt att du har en tid hos din psykolog inom ganska så snar framtid. Vi var hos den lilla familjen och firade svärsonen så jag ska inte klaga.
  Znogge recently posted..Mattan gick inte…

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:01
   Permalink

   Ja det ska bli skönt, behöver verkligen prata av mig :). Åh så fint med firande, nu fick jag svaret också då jag precis kommenterat med en fråga om saken i din blogg 🙂

   Reply
 • 16 september, 2018 at 22:22
  Permalink

  Synd att du inte vann något denna gången. Bättre lycka nästa gång.

  Reply
  • 17 september, 2018 at 21:01
   Permalink

   Det gör inget :), tycker det roligaste är att man ger något för en god sak 🙂

   Reply
 • 17 september, 2018 at 08:51
  Permalink

  Jesper Juul har skrivit många bra och kloka böcker som jag läst som fsk. Ha en bra start på veckan

  Reply
 • 18 september, 2018 at 13:33
  Permalink

  Boken låter som väldigt intressant! Du skriver att du läst några intressanta saker i den. Vore härligt att höra vad boken handlar om.

  Reply
  • 18 september, 2018 at 21:10
   Permalink

   Det är den :). Absolut kan summera den när jag läst klart den 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.