Inlägget är i samarbete med Furniturebox

Jag har fått ett problem på senaste tiden, ett problem som blivit riktigt jobbigt. Min rygg har börjat värka, den värker så till den grad att jag börjar misstänka att det har med min säng att göra. Sängar håller som du vet inte för evigt, till sist började även den protestera och jag tror det är problemet för mig rygg.

Att ha ont i ryggen är ett gissel, jag vågar nog påstå att alla som haft ont i ryggen vet vad jag menar. Man blir stel och man får svårigheter att röra på sig. Min ryggsmärta sitter oftast i ländryggen eller från skulderbladen och neråt. Jag är sådan som sover på sidan vilket jag misstänker att bidra till detta.

Så jag har börjat spana efter andra alternativ för sömnen. Jag har därmed börjat spana efter kontinentalsängar då jag fått höra att dessa ska vara bra för både ryggen och även sömnen. Jag tror någonstans på att sömnen är viktig för välmåendet.

Vi spenderar en hel del tid i sängen, faktiskt så pass mycket att våra kroppar precis som med motion och mat förtjänar det allra bästa. Vi får inte göra avkall på den viktiga sömnen, men visst kan det ibland verka ganska tråkigt att köpa ny säng eller att tänka på sömnen? Visst kan ens liv vara bra mycket trevligare i det drömmar som skapas i sängen, men det är ju samtidigt inte den roligaste investeringen att göra eftersom man oftast bara har glädje av den nattetid.

Men samtidigt så har vi bara en kropp, och den måste vi vara rädda om. Så mina tankar gå till en kontinentalsäng och jag tänker att den på bilden ovan är så pass fin att den nog skulle passa bra in i mitt hem. Vad använder du för säng hemma? Har du lagt ner några kronor extra på den? Eller hur har du resonerat vid sängköp? Berätta, så jag får lite tankar kring hur du upplever sängköpet.

4 kommentarer

  1. Håller med om att det är jätteviktigt med sängar. Lider själv av ett syndrom som heter Ehlers-danlos syndrom som kortfattat är att min bindväv är kass (kroppens klister) och det ger mig konstant värk i kroppen. Drömmer om en tempur madrass men får nöja mig med en tryckavlastande från Jysk.

    1. Usch det där låter inte kul :(. Jag har migrän och spänningshuvudvärk så har kroniskt ont i huvud/nacka och tycker det är jobbigt, kan inte ens föreställa mig ditt 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: