Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

En tekopp Ostindia från Rörstrand.

Igår gick jag in på Åhléns för att kolla om jag kunde använda mina 100:- jag hade i presentkort där. Det var 20% på muggar av märket Rörstrand och eftersom jag börjat samla på Ostindia slog jag till. För denna fina tekopp fick jag betala 75 kronor vilket den var väl värd.

Känner att mitt intresse för porslin är så härligt, jag tänker på det faktum att jag tidigare inte hade detta porslinsintresse, men det har verkligen vuxit sig starkt under några år. Jag älskar känslan av fint porslin här hemma, det gör mig riktigt glad.

38 Comments

 1. Var gång jag läser Din blogg å Du bloggar om Ditt fina porslin tänker jag:
  att jo men yes jag ska börja spara ihop en fin servis jag oxå…
  än så länge bara tankar men Du inspirerar 🙂

  Jag har ju ”bara” tallrikar och omatchande uppläggningsfat/skålar.

 2. Åh, så fin! Jag älskar rörstrand och har några mindre skålar där ifrån. Likaså har mitt intresse för porslin också blivit större. Har alltid tyckt om att ha fina glas och muggar, speciellt något mysigt att dricka morgonkaffet ur. Men har inte sett till just vilken design det är- förens för nått år sedan bara. Så kul att kunna samla och låta barnen ärva =)

  Kram och ha en fin helg <3

  1. Visst är det fint med Rörstrand :D. Jag fullkomligt älskar deras porslin köper på mig ganska ofta :D. Samma här det blir något speciellt när man får dricka ur gott porslin 😀

 3. Så fin kopp.. Jag samlade på en servis men den hann att utgå innan jag hade fullt.. Sjukt störigt!!! Så nu samlar jag inte på något mer än Iittala glas som jag får gratis..

 4. Det är faktist nått jag känner att jag saknar i mitt ”vuxenliv” En service för 12 pers (komplett med kaffekoppar, vinglas och bestick, ja rubbet så att säga) När jag var yngre samlade mamma ihop ett sett med 6 från arabias, artica serien, men den är rätt vit och tråkig

  1. Den låter fin med tycker jag :). Men om du vill börja samla kan jag rekommendera dig att göra det :). Finns så många fina och sedan kan man passa på att handla på loppisar 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: