fbpx
Dark Mode Off / On
Migrän & spänningshuvudvärk

Vid smattrande regn.

Det är en ny dag, har vaknat flera gånger av smattrande regn inatt. Det märks att hösten är här.

Den här dagen 26 september var Williams gissningsdatum, han föddes den 3 oktober så helt inom vad som är normalt. Det som var lite kul med Williams gissningsdatum var att båda sista mens och ultraljudet gissade lika på 26 september. Jag önskar bara att jag då för 14 år sedan vetat att BF (beräknas födseldatum) var ett gissningsdatum. Det blir ju lätt så fokuserat på att då ska bebisen födas sedan tror folk att dagarna runt där är förtidiga eller försena så är det inte. Eftersom datumet bara är ett gissande från vårdens håll. Bebisen om den inte föds prematur har ingen klocka, den föds när hen är färdigbakad. Övertid är efter 42 veckor och dit är det väldigt få personen som går. Innan 42 veckor är alltså bebisen född precis när hen ska, önskar jag förstått det när William låg i magen också.

Nu lär jag väl försöka ta mig ur sängen. Jag mår illa, har haft huvudvärk från och till i flera dagar. Hoppas att det ska ge med sig snart nu.

20 Comments

 1. Mysigt att lyssna på regnet! Roligt ändå, håller även med då jag nog aldrig skulle säga “bebisen kommer..” utan snarare “bebisen är beräknad” “de tror att barnet kan komma” typ 🙂

 2. Det är ju fortfarande så att blivande mammor får en beräknat förlossningsdatum och omkring detta datum förväntar sig de flesta att bebisen ska komma… allt efter detta beräknade “gissningsdatum” blir ju övertid.

  Trist att Du fortfarande mår dåligt, krya på kram

   1. Övertid på så vis att många tror att bebisen ska komma just precis på beräknad förlossningsdag/gissningsdatumet och då blir var dag övertid eftersom man typ väntat sig less till gissningsdatumet.

    1. Jo precis, men stämmer ju liksom inte med verkligheten :). Tycket det är viktigt att lära ut saken så kanske personer slutar stirra sig blinda på något som inte stämmer 🙂

  1. Ja det är hemskt :(. Det är väldigt få som går övertiden, 43 veckor sätter de igång en på, om man inte väljer att neka det då :). All vård i Sverige är ju som tur är frivillig 🙂

 3. Ja det där med datum. Det blir ju mer konkret att bebisen är tänkt att komma det datumet och så går man och väntar, men man blir ju bara frustrerad när datumet passerar och plötsligt har man ingen aning om när bebisen kommer och så känns det som en evighet att vänta. Vilket man då egentligen redan från början fått göra. ? Så inget man borde tänka på egentligen.

  1. Jag är så glad att jag gick doulautbildningen och blev med medveten :). Är så skönt liksom, blir det fler barn för mig kommer jag säga att de får säga beräknad förlossningsmånad / månader istället för datum :-). Jag vill inte ha något gissningsdatum nästa gång 🙂

 4. Tråkigt med huvudvärken ? Men spännande resten av det du skriver, har inga barn, än, men läser alltid att folk skriver att nu har dom gått si och så många dagar över tiden och vill att bebisen ska komma ut. Kul att lära sig lite nytt ?

  1. Ja det är inte så kul direkt. Ja de flesta har inte koll på att de inte gått övertiden. Det är ett begrepp som inte stämmer, gå över tiden är det nästintill ingen som gör i Sverige, de som går längre än v43 är ofta sådana som tackar nej till medicinsk igångsättning och det är ytterst ovanligt. Bebisar som föds mellan v37-42 föds inom normal tid och därmed rätt tid :), ingen tidig/sen bebis :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.