Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa Matilda så hon och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till henne så fler kan ta del av Fem en fredag!

Bilden är från slutat av oktober 2017.
  1. Vad tycker du om oktober?
  2. Vilken tid går solen upp där du bor och hur påverkar det dig såhär års?
  3. Hur ser du till att få tillräckligt med frisk luft och motion under dessa månader med dåligt väder?
  4. Om vi inte pratar väder, vad är det bästa och värsta med hösten?
  5. Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Vad skulle du vilja har en egen dag om du fick välja?

Vad tycker du om oktober?
Jag tycker mycket om oktober. Det är månaden när jag blev mamma, månaden med alla färger och månaden då jag firar min sons födelsedag varje år. Det är månaden när jag även känner många andra som fyller år. Dessutom börjar terminens första lov i oktober och början av november, något jag också tycker om. Man får lite tid för återhämtning.

Vilken tid går solen upp där du bor och hur påverkar det dig såhär års?
Oj det har jag ingen aning om. Men efter att ha spanat på en sida tycks det vara 07:05 första oktober och 07:21 den 31 oktober. Solen kommer sedan att gå ner 18:27 första oktober och den 31 oktober 15:59. Med andra ord blir det ganska mörkt inom kort tid, jag hoppas vi får behålla sommartiden nu om EU-röstar igenom saken. Man kan ju hoppas, jag gillar nämligen inte denna mörka ruskiga tid på året, blir trött av mörker.

Hur ser du till att få tillräckligt med frisk luft och motion under dessa månader med dåligt väder?
Som lärare är jag ålagd att ha både rastvärdstid där jag är ute 30 minuter och sedan har jag utomhuspedagogiskverksamhet runt 70 min varje vecka, så får gott med den friska luften.

Om vi inte pratar väder, vad är det bästa och värsta med hösten?
Det bästa med hösten helt klart sonens födelsedag, det värsta är kylan!

Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Vad skulle du vilja har en egen dag om du fick välja?
Finns det typ inte en egen dag för allt? Känns som man alltid kan se att det är någons dag? Har ingen aning eftersom jag aldrig firar såna där dagar.

2 kommentarer

  1. Ska bli riktigt intressant om förslaget röstas igenom och se om det påverkar något! Har alltid tyckt det känns som en onödig sak att vi ska behöva ställa om klockan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa