Fem en fredag v.9: Självinsikt

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
 2. Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
 3. Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
 4. Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
 5. Känner du att du vet vem du är?

Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
Förmodligen att jag inte kan vara falsk. Tycker jag inte om någon så vet personen om det. Jag kan liksom inte ljuga, gillar jag dig inte så vet du om det. Den egenskapen tror jag folk har svårt att gilla med mig.

Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
Jag gillar nog egenskapen som finns hos mig med att känna på mig saker innan det skett. Jag känner av människor snabbt, och därmed så vet jag vilka och vilka jag inte ska släppa in i mitt liv.

Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
Att lära mig säga nej, att slippa ha dåligt samvete för att jag inte vill saker. Att våga stå upp mer för mig och mitt.

Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
Att jag är allmänbildad och smart. Jag blir alltid så fundersam på saken, jag kan absolut mycket och vet en hel del. Men känner mig inte alls igen med den bilden, förmodligen för att jag fick övertalat av lärare under grundskolan att det var tvärtom.

Känner du att du vet vem du är?
Ja det tycker jag, jag är väldigt intakt med vem jag är och har ett mål kring hur jag vill vara.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

15 thoughts on “Fem en fredag v.9: Självinsikt

 • 1 mars, 2019 at 22:05
  Permalink

  Det är ju bra att man inte kan vara falsk 🙂 Orka folk som leker att dom gillar nån och sen snackar skit bakom hans/hennes rygg o sånt.. Jaa man ska ju stå upp för sig själv och tacka nej till saker man inte vill. Hoppas du blir bättre på det och inte får dåligt samvete 🙂
  Sarah recently posted..IT´S ALL ABOUT LOVE

  Reply
 • 1 mars, 2019 at 23:36
  Permalink

  Så bra att du har sån insikt hur du är och hur du vill vara. Man ska vara snäll och hjälpsam men det finns ju de människor som stjäl energi istället för att ge energi och då måste man rädda sig själv annars går man under. Trevlig helg
  Paula recently posted..Fem en fredag: självinsikt

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:26
   Permalink

   Ja jag försöker liksom tänka så :). Att lägga saker på det positiva istället för att lägga ner tid på sådant som inte är viktigt 🙂

   Reply
 • 1 mars, 2019 at 23:43
  Permalink

  Jag känner också på mig saker innan de sker vilket jag är glad för att jag har den egenskapen. man blir mer förberedd då. 🙂
  Amanda recently posted..Mätt och mitt beslut

  Reply
 • 2 mars, 2019 at 07:32
  Permalink

  Skulle också behöva stärka mig och säga nej oftare, vet inte varför det är så svårt. Kul att läsa lite mer om dig, dess utmaningar ger ett litet annat perspektiv och det gillar jag.
  Lexochlogan recently posted..FRIYAY, BVC KONTROLL & VÅRKÄNSLOR

  Reply
 • 2 mars, 2019 at 07:53
  Permalink

  Vilken fin egenskap att kunna känna på sig att saker ska hända innan de händer! Att kunna säga nej är så viktigt men inte alltid så lätt ?
  Emelie recently posted..Shopping inför våren

  Reply
 • 2 mars, 2019 at 16:26
  Permalink

  Då jag ogillar lögner så tycker jag om de personer som icke är falska.

  Dina egenskaper är enligt mig de bästa.

  Reply
  • 3 mars, 2019 at 20:16
   Permalink

   Så fint, utefter vad jag fått lära känna dig igenom åren här så tänker jag att dina egenskaper är lika mina så då bör de vara bästa med 🙂

   Reply
 • Pingback:Fem en fredag v.10: Ursäkter - elisamatilda.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: