Texten nedan är en del i Bloggutmaning 31 dagar i mars. Som är fritt fram att delta i.

Så vem är då jag med mina egna ord? Jag skulle vilja påstå mig vara en människa i stort behov av att bli lämnad ifred, samtidigt som jag tycker om att vara sociala i perioder. Det här kan ju verka märkligt? Men lika mycket som jag tycker om att det är alldeles tyst runt mig, så tycker jag om när det är ljud och fart och fläkt.

Jag har några nära vänner som värderas högt. Dessa umgås jag gärna med, skrattar och delar mina innersta tankar och hemligheter med. Gärna med en kopp te eller kaffe. Jag säger aldrig nej till en fika med mina fina vänner.

Jag ser mig själv som en person som gärna lär mig nya saker, men samtidigt upplever jag alltid att jag skulle kunna gjort saker bättre. Ställer mig ofta frågan om det jag lyckats med ändå inte varit på ren och skär tur? Detta trots att det ligger hårt jobb bakom.

På många sätt tycker jag om när livet är fyrkantigt utan jobbiga överraskningar. Jag är den där som helst vill veta innan vad paketet innehåller, så det finns en chans för mig att reagera utefter det. Jag är oerhört känslig och bråk, människor som ger mig hårda ord eller allmänt tjafs för mig att riktigt tappa humöret. Jag ältar saker in i det oändliga, och likt en elefant glömmer jag aldrig.

Jag är en tänkare, en sådan som funderar och frambringar härliga berättelser eller sagor i mitt huvudet där jag nu går. Jag har lätt till skratt, men också till gråt. Mitt känsloliv är som en berg och dalbana.

Den finaste bedrift jag gjort i livet är att bli gravid som nittonåring och mamma vid tjugo. Jag borde känna stolthet för att det var efter den saken jag fixade gymnasiet, högskolan, jobb och små kurser här och var, körkort och att vara vuxen. Men inget gör mig så stolt och självsäker som när jag tittar upp och in i min nu tonåriga sons ögon och känner att det var precis han som var meningen med mitt liv.

Om du deltar. Länka gärna med adressen till inlägget nedan så jag får läsa vad du skrivit.


Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Its made by
Sandifighter

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

47 kommentarer

 1. Jag läste hela inlägget men måste börja med att kommentera ditt avslut av inlägget:
  Wow, så vackert uttryckt. Med några få ord, fyllda av kärlek till din son så gjorde du mig riktigt berörd!

  För övrigt så är vi nog ganska lika, du och jag., känner jag när jag läser. Det sker massor inuti men allt syns inte utifrån..
  Sara recently posted..Psst #4

 2. Hurra för att det är mars och din utmaning! Ska skriva ihop ett första inlägg idag så länk kommer senare. 😀
  Förvånas inte längre över att jag hittar ännu mer gemensamt med dig. Jag gillar överraskningar, men mest om jag vet vad det är för något innan haha. Är också en riktig tänkare och lever ett helt liv i huvudet. Förstår precis vad du menar med att känslolivet är som en bergodalbana och tycker därför det inte alls är märkligt hur du är social i perioder. Jag är ju likadan, även om mycket beror på min introverta sida, och livet går verkligen i vågor. 🙂

 3. Så roligt att få veta lite mer om dig. Klart att du ska vara stolt som har klarat att vara ensamstående med din son och dessutom utbildat dig till lärare och allt. Så fint du skriver om din son
  Jennysvardag recently posted..Migränen vann

 4. Jag tycker du är fantastisk som klarade det så tidigt, när jag tänker tillbaka till när jag var 19 och 20 så var jag fortfarande ett barn känns det som idag. Var stolt över det ❤
  Sandra recently posted..John blund missade mig.

 5. Kul att få lära känna dig bättre, jag har också bara några få nära vänner och vi är riktiga hejare på fika haha.
  Förstår att du är fruktansvärt stolt över ditt barn, måste vara en magisk känsla.
  Pärla recently posted..Årets första grillning

 6. Jag hoppade också på utmaningen. Men jag skrev inte så djupt om mig själv utan mer “grunt”. Jag ser några likheter ändå mellan dig och mig. Jag är också en riktig grubblare som funderar ofta på både stort och smått och har nära till känslorna.
  Hannas krypin recently posted..Vem är jag?

 7. Du verkar vara väldigt lik mig i ditt sätt att vara som person . Är oxå känslig , tänkande och samtidigt vill jag lära mig nya saker och utmanamkg själv ?

  1. Så spännande sånt där tycker jag, är många här som känner igen sig. Får mig att undra över om det är en viss typ av människor som bloggar 🙂

 8. Vi är så lika, inser jag när jag läser det här inlägget. Speciellt när det kommer till behovet av att få vara själv och få vara ifred. Jag behöver min trygga punkt, som är vårt boende. Och jag behöver få ha det för mig själv. Att någon ibland knackar på dörren oanmäld räcker för att framkalla en panikattack samtidigt som jag när jag själv får välja det mår som allra bäst med människor, stora fester och tillställningar här hemma. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: