Fem en fredag v.10: Ursäkter

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
 2. Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
 3. Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
 4. Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
 5. Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?

Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
Jag strök mig bara på en lista och sa till någon att jag inte orkade. Är ju så på riktigt också, jag orkar liksom inte vara social.

Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
Jag kommer aldrig sent, eller jo var ett morgonmöte på jobbet. Var igenisade rutor så trodde inte jag skulle hinna till morgonmötet men kom dit precis när det började. Det ogillar jag skarpt, jag vill vara först.

Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
Ja alla extra uppgifter som just nu tycks komma med livet.

Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
Williams tusen olika ursäkter till att det ligget kläder, glas och gamla påsar och massa skit på hans rum… Tonåringar liksom, de tror det finns hembiträde i hemmet.

Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?
Jag vet inte? Brukar nog sällan ha några, jag skriver sällan upp mig eller tackar ja till sociala event om jag absolut inte måste gå för att man är beordrad.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Fem en fredag v.10: Ursäkter

 • 8 mars, 2019 at 23:22
  Permalink

  Jag tackar allt för ofta nej, men oftast av faktiska ursäkter, önskar ibland jag kunde dela mig på två och hinna med allt. Tror inte jag haft nån riktigt dålig ursäkt faktiskt
  Lexochlogan recently posted..HAPPY BIRTHDAY

  Reply
  • 8 mars, 2019 at 23:35
   Permalink

   Du verkar verkligen som du vill gå i alla fall :). Jag vill sällan haha 🙂

   Reply
 • 8 mars, 2019 at 23:54
  Permalink

  Jag är sämst på att hitta på ursäkter eller det kanske jag inte är grejen är den att jag aldrig skulle våga dra en ursäkt som inte stämmer. Jag skulle avslöjas när jag blev en röd tomat i fejset.
  Kamilla recently posted..F F F – Fredagens alla F.

  Reply
 • 9 mars, 2019 at 00:01
  Permalink

  Bra att du kan vara ärlig med varför du inte orkar osv med sociala sammanhang! Kul att läsa dina svar! Jag är lite som dig, bättre att vara där tidigt än precis innan bara eller efter. Hoppas du får en riktigt härlig helg!! Kram fina du! <3
  Fru Elversson recently posted..Veckans påstående – #65

  Reply
  • 10 mars, 2019 at 10:08
   Permalink

   Ja absolut, jag har lärt mig att vara ärlig mot mig själv 🙂

   Reply
 • 9 mars, 2019 at 01:12
  Permalink

  Jag kan inte hjälpa att skratta lite när jag läser om Williams ursäkter just för att jag själv har varit där en gång i livet. Det blir bättre 🙂 Jag tackar också sällan ja till event just för att jag inte orkar 🙂

  Reply
  • 10 mars, 2019 at 10:07
   Permalink

   Ja barn ;). Tonåringar är mer som att “det är mitt rum”.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: