När jag kände mig helt lost…

Lost för mig är alltså borttappad eller känner mig lite fel i tillfället. Jag är expert på att virra bort mig, och jag hittar inte på kartor. Det här är ett stort problem när jag ska resa till ställen och därmed så tar jag samma väg varje gång, det där med att förvirra sig är nämligen inget jag föredrar att göra.

Jag minns i fyran när vi hade orientering för första gången på schemat. Jag och en klasskompis som skulle gå tillsammans gick helt fel, vi hamnade på en helt annan plats och fick gå en lång väg tillbaka. Det där är liksom en av orsakerna till att jag försöker undvika att känna mig helt lost.

Något märkligt är dock att jag tycks få världens lokalsinne så fort jag är full. Nu dricker jag väldigt sällan, men med alkohol i blodet får jag dels bättre syn och även bättre lokalsinne. Det är helst sjukt, för normala människor blir ju detta tvärtom för. Men jag brukar tänka att normalitet inte är något att sträva efter.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “När jag kände mig helt lost…

 • 15 mars, 2019 at 01:46
  Permalink

  alltså nu Har ja ju tid att rensa men nä nu då så tänker ja alltid tar det en annan dag

  ha ha nä men gud kunde ingen hämtat er om ni var så långt borta?
  du är väl lite tvärtom då än andra är fniss tur du hittar hem fniss
  kramar o fin fredag

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 07:06
  Permalink

  Vad konstigt att du får bättre lokalsinne när du är full haha! Märkligt det där. Jag har också sjukt dåligt lokalsinne. Väldigt störande haha!
  Freja recently posted..Bucket list

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 07:22
  Permalink

  Spännande att du hittar bättre påverkad, hehe! Jag går också ALLTID vilse, vi hade en “friluftsdag”, hamnade så otroligt fel så vi gick och gick i flera timmar haha!
  Pärla recently posted..Bedövad

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 09:54
   Permalink

   Haha ja det är lite märkligt :D. Haha som för mig och klasskompisen alltså 😀

   Reply
 • 15 mars, 2019 at 07:47
  Permalink

  Skräcken när man hade oritering var ju att gå vilse. Man får alltid gå långt tillbaka när man har lyckas gå vilse. Det är märkligt det att lokalsinnet blir bättre med alkohol i kroppen
  Jennysvardag recently posted..Äntligen fredag

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 08:31
  Permalink

  Haha, ibland hittar jag inte ens i den stadsdel jag vuxit upp i, och om någon skulle säga att jag ska till korsningen X/Y skulle jag bara glo på dem och förvänta mig en guidning. Och att titta på en karta gör mig inte klokare och går ofta åt fel håll. Det är en anledning till att jag ofta är riktigt tidigt ute om jag ska nånstans jag inte varit, hehe. 😀
  Intressant det där med att du hittar när du är full. Blev lite nyfiken nu på varför det kan vara så. Som sagt, brukar ju bli tvärtom. 😀
  Elisa recently posted..Vem är jag, med mina egna ord?

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 09:53
   Permalink

   Haha förstår precis :D. Ja man undrar ju lite varför det blir så 😀

   Reply
 • 15 mars, 2019 at 09:01
  Permalink

  Åh så spännande ämne! Jag har faktiskt väldigt bra lokalsinne oftast! <3 Men också bättre när jag har druckit!
  Mathilda recently posted..DAGENS LISTA

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 09:52
   Permalink

   Så kul att du tycker det 🙂 . Kul att det är lika för dig 😀

   Reply
 • 15 mars, 2019 at 09:43
  Permalink

  Jag är oxå lika, lokalsinnet är liksom lika med noll.
  Men så märkligt att din funkar när du är full ❤ synd att du inte kan vara det hela tiden ??

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 09:44
  Permalink

  Jag har inget lokalsinne, jag är så glad att mitt ex var lastbilschaufför som kan alla vägar till höger och vänster så han hittade till det flesta ställena ^^ haha
  Becka Lindhe recently posted..Frågestund!

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 09:51
   Permalink

   Sonens pappa är sådan som har jättebra lokalsinne vilket är grymt skönt med 😀

   Reply
 • 15 mars, 2019 at 09:46
  Permalink

  Haha jag har aldrig hört talas om någon tidigare som får bättre lokalsinne när man druckit ? du får ha med dig en plunta i väskan så går du vilse så sveper du den så hittar du sen! ?
  Emelie recently posted..Grattis på födelsedagen älskling!

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 11:07
  Permalink

  Åh vad jag avskydde orientering – hamnade alltid fel!

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 11:09
  Permalink

  Det var ju lite roligt att du får bättre lokalsinne med alkohol i kroppen. Det har jag aldrig hört talas om. Tycker du har helt rätt i att sträva efter det normala är tråkigt. Jag har inte heller något vidare lokalsinne. Måste alltid titta ut riktmärken för att komma ihåg vilket håll jag ska gå åt. 🙂
  Hannas krypin recently posted..Jag har min grund

  Reply
 • 15 mars, 2019 at 20:38
  Permalink

  Normalitet är bara till för dem som inte har hittat sin egen identitet att trivas i!
  Och alkohol är bara till för dem som lever ett tråkigt liv… 😉
  Jag hade tänkt att förbättra mina orienteringskunskaper till hösten då den lilla är två år och får börja i familjeorientering. 🙂
  Anna recently posted..Riiiitch…

  Reply
  • 15 mars, 2019 at 22:11
   Permalink

   Det håller jag med om :). Sen får man ju någonstans välja själv hur man vill leva sitt liv, om man vill dricka alkohol eller sträva efter normalitet. Men jag gör det inte 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: