Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad var din första tanke när du vaknade i morse?
 2. Vad var först på agendan för idag?
 3. Vad är sist på agendan för idag?
 4. Vad har du tänkt på mest under veckan?
 5. Vad har du inte fått gjort idag?

Vad var din första tanke när du vaknade i morse?
Va klockan är 3 minuter i 4, jag vägrar gå upp nu”. Så tvingade mig att somna om. Vaknade då 6:00 så tanken var ”lika bra att gå upp”.

Vad var först på agendan för idag?
Studier på Mälardalens högskola i Västerås. Sedan ta bilen hem till Falun.

Vad är sist på agendan för idag?
Att komma hem, dammsuga och bara göra fint hemma för att göra helg efteråt.

Vad har du tänkt på mest under veckan?
Haft ångest av och till för massor med saker, studier och jobb men även annat. Det är som att kroppen är väldigt ångestfull just nu, jag tror det kan bero på att mycket kommer ikapp min nu. Tankar på mormor, att sommaren närmar sig och jag börjar liksom känna att de senaste månaderna varit ett långt mörker.

Vad har du inte fått gjort idag?
Inte så mycket alls ännu. Men jag har inte riktigt pratat med någon idag, förutom sagt godmorgon till diverse folk på hotellet och här i cafeterian jag sitter och bloggar.

42 kommentarer

 1. Alltså, att vakna innan fyra tycker till och med jag är för tidigt även om jag går upp tidigt när jag tränar. Det är ju jobbigt öht att vakna när man inte behöver, särskilt om man inte riktigt kan somna om. Hoppas din helg blir lugn så du kan tackla ångestkänslorna. <3

 2. Att vakna tidigt är inge vidare, men de e skönt att veta att man får somna om igen. Ännu bättre är de när man är ledig och kan ligga kvar i sängen om man vill det 🙂

 3. Känns så konstigt att det redan är fredag, var tar tiden vägen egentligen. Roligt att få läsa dina svar. Efter att ha läst ditt inlägg fick jag även ett sådant sug att sova på hotell, äta hotellfrukost och sedan sitta kvar i restaurangen och plugga. Eller blogga, haha.

 4. Upplever att det varit en ångestladdad tid för många nu, även för mig. Ibland ligger den där under ytan och bara är, utan att det går att säga varför. Jag hoppas på ny energi nu när det blir ljusare och ljusare, och att saker som varit röriga tar och faller på plats helt enkelt, för oss alla. <3

 5. Hoppas verkligen att ångesten släpper för dig snart, ibland blir det bara för mycket med allt när alla känslor samlas på hög <3

 6. För tillfälligt är man uppe vid 4 varje vardag, mycket lättare nu när det är ljus och framför allt har den där viljan att komma upp! Hade ett redigt jobbig morgon förra veckan och då ville jag bara somna om, blev helt knäpp i kroppen med den lilla sömnen man fick då… ute å svirrade sent och sen upp vid 4 liksom S Tidiga mornar absolut 99% men den där 1% oviljan är inte gött alls!!! Ha en super TREVLIG HELG, massa kramar =)

 7. Ujuj, jobbigt om du har hamnat i en svacka med ångest. Hoppas du har någon nära att prata med så känslan kan lätta. En riktigt mysig o avkopplande helg önskar jag dig!

 8. Jag förstår helt och hållet varför du somnade om ? här var natten utan sömn så jag sov faktiskt middag mitt på dagen, utan det hade jag inte varit människa sen ?

 9. Vilken rolig, har du den varje fredag?? (lite sen på bollen)
  Du vaknar för tidigt båda gångerna, ångest leder ingenstans… städa lite lagom så du får helg nån gång! Kram

 10. Du gjorde helt rätt i att vägra gå upp 🙂 Det hade jag också gjort om jag vaknat så tidigt 😉 Skönt att du kunde somna om en stund till i alla fall 🙂 Vad skönt att göra fint idag så du slipper hålla på och fixa med sånt i helgen 🙂

 11. Kan inte minnas alls vad kag tänkte när jag vaknade ? nog att jag ville sova mer, supertrött. Först på agendan var städning och stryktvätt det vet jag, och fick det gjort ✔️ Sist på listan, ja du det var att klippa film från en fotografering men deg har jag inte hunnit ?

 12. ja du vännen det är så jobbigt med masa tankar o så det är inget som försvinner bara sådär . nu är det över ett år sen pappa men det hjälper inte 🙁

  i höstas va ja på en kurs med smärta smärtlindring träning sjukgymnastik och kropps känne dom och lite annat va väldigt bra är för långtids sjukskrivna nu a det en uppföljing eller va man säger
  kram kram fina

 13. Vilken himla tur att du kunde somna om för 04 är ju nästan omänskligt tidigt. Min första tanke när jag vaknade var att har förkylningen verkligen inte försvunnit. Hoppas det var givande på din utbildningsdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa