Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Jag är den på stranden som…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Sitter fullt påklädd och försöker skyla mig så gott det går. Eftersom jag har ätstörningar så är stranden ingen plats jag frivilligt befinner mig på. Sommaren 2018, var ett helvete på det viset eftersom jag kände att jag behövde bada. Jag badar i regel en gång per år och brukar säga att ”nu är min badkvot uppfylld” 2018 hade man inget annat val än att bada ofta.

Jag önskar att mina ätstörningar inte styrde mitt liv som de gör, men jag kan inte göra åt än att gilla läget i det här. Alla är vi olika, men jag kommer börja behandling och hoppas att mitt tänk och liv blir mer ökad kroppsacceptans.

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Elavie
Lchftrollet
BP-computerart
Caroline
Corky Style
A room of my own

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

14 Comments

  1. Men fyyy vad det skär i mig att läsa =( Hoppas verkligen du kan kicka dom i arslet någon gång snart!! För vet du vad? Du är helt otroligt vacker och äger världen precis som du är – så hoppas du snart får göra det ordentligt med! STOR KRAM hjärtat <3

  2. Men fy vad jobbigt att känna så. Jag har också tyckt att det varit jobbigt att visa mig offentligt med lite kläder men efter jag fått mina barn har jag börjat bry mig mindre om vad andra eventuellt tycker och tänker och tänker att jag helt enkelt duger precis som jag är!

  3. Jag kan tänka mig att det blir tufft att vara på stranden när man har ätstörningar. Jag är den på stranden som är en riktig badkruka. Kan inte se mig bada i isvak till exempel….

  4. Även om jag periodvis inte alls känner mig komfortabel i min kropp så älskar jag att vara på stranden. I somras bodde vi nästan där och badade hur mycket som helst. Vissa saker får jag helt enkelt jobba på men visst kan man känna sig utsatt i badkläder. Så dumt för vi kan inte och ska inte se likadana ut men vi duger alla!

    Trevlig fredag!

  5. Jag förstår känslan av att inte vilja visa sin kropp på badstranden. Jag är likadan men försöker jobba på det nu när jag har små barn. Deras mamma måste ju kunna vara med och bada ?

  6. Åh, denna känns igen! Jag är alltid den som står bredvid och ”inte vill” bada. Men egentligen så är det dom där jäkla hjärnspökena. Kram <3

  7. Sommaren som gick var man ju mer eller mindre tvungen att bada med tanke på värmen. Så himla jobbigt att må så dåligt att man behöver känna så som du beskriver.

  8. Förutom enstaka poolbad på Gran Canaria lyckades jag med bedriften att inte bada eller besöka stranden förra året. Var nog den enda eller en av få. 🙂 Är i övrigt inte ett jättestort fan av badstränder ändå, tycker det kan vara rätt tråkigt att bara ligga ner i solen eller vara i vattnet, plus att jag genom alla mina år inte heller känt mig bekväm i bara badkläder.
    Jag hoppas för din skull att din behandling leder dig in i ett annat tänk. 🙂

  9. Åh tråkigt att höra att du bara badar 1 gånger om året själv så badar jag i pool nästan varje vecks . Det e livet 🙂 ?hoppas det blir böttre med ätstörningarna kan inte vara roligt 🙁 kram till dej

  10. Jag ska väl inte påstå att jag känner mig bekväm på stranen, men jag har nog allt på mig bikini el baddräkt, alla har vi jobbigt och tror dem man tror som inte är obekväma är det med

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa