Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
 2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
 3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
 4. Vad har du sett mest av under veckan?
 5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?

Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
Ser jag mig i spegeln har jag svårt att förstå att jag upplevt allt som mina ögon sett. Jag ser mig in i spegeln och undrar om saker jag upplevt verkligen blivit upplevda. Jag är 35 år, men har en ryggsäck som är så mycket äldre. Mitt yttre ser yngre ut men min insida är en gammal dams. Kanske lite som en gammal själ i en yngre kropp. Jag har haft det så hela livet, men jag har ändå svårt ibland att förstå det. Jag tänker att det nog är svårt att se på mig att jag upplevt vad jag upplevt.

Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
Jag känner av människor direkt, det tar mig ett par sekunder att veta vad jag känner för en människa. Jag blir aldrig lurad av någon utan bara vet, jag har heller aldrig haft fel i min känsla.

Vilket första intryck tror du folk får av dig?
Tror det är blandat, hör ofta att jag uppfattas som glad och målmedveten.

Vad har du sett mest av under veckan?
Jobbet får jag säga, och en hel massa med solsken.

Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?
Jag tror det blir lugn, men även vettiga diskussioner. Jag har förmågan att hjälpa andra, vilket jag tror påverkar människor en del. Jag kan också få människors stämning att förändras.

37 kommentarer

 1. Vilken härlig utmaning! ?
  Jag är nog som du en gamal själ i en yngre kropp.
  Vad man får va med om i livet är inte alltid rättvist men vad som inte skälper en gör en starkare ❤️
  My recently posted..Melker?

 2. Spännande ämne! Håller med om detta med det första intrycket av dig, även via texterna och bilderna här. Ett lugn och en stabilitet, om jag skulle tänka mig dig som ett av elementen så är det jord <3.
  Trollkatt recently posted..Milord

 3. Jag är med en glad tjej och det är ju bra att uppfattas som det 🙂 Så skönt att det är massa sol hemma i Sverige 🙂

 4. Att försöka se sig själv genom andras ögon kan nog vara nyttigt. Förr brukade det vara lite av en ångestpunkt för mig tanken på vad andra tyckte och tänkte om mig, så galet egentligen.
  Att du är en omtänksam människa har jag aldrig tvivlar över en enda sekund!
  Sara recently posted..Kravfylld ryggsäck.

 5. Jag tycker du ser mycket yngre ut, skulle aldrig gissa på 35 men jag har reagerat på att ditt skrivande är mycket mognare på något sätt. Intressant att få läsa dina svar, hade också svarat men idag är ingen bra dag för sånt. Ta hand om dig och ha en riktigt fin helg <3
  Sara recently posted..Ännu en käftsmäll..

 6. Hej, jag fyller 65 i höst och känner nu att min inre och yttre ålder börjar närma sig. jag har också alltid inuti känt mig uråldrig på ett vis, även om jag kan vara otroligt naiv o barnslig….fortfarande. Har du aldrig tagit fel på människor? Det var inte illa. Jag litade fullt ut på magkänslan o intuitonen länge men sen gick jag på några rejäla nitar…
  Trevlig helg!
  Paula recently posted..Fem en fredag: intryck

 7. Kan oxå känna på mig vad de e för människor man möter och vilka man känner direkt som passar i ens liv el inte ? och då e det ju inget illa menat bara att alla kan inte passa med allt o alla

 8. Jag brukar också ofta känna av redan innan eller fort om eller vad jag tycker om någon men har fått lära mig att sluta göra det så snabbt för då ger man inte den man nyss träffat någon chans. Och att man redan har bestämt sig gör att man inte kan ändra sig.
  Kamilla recently posted..Budskapen kommer när man minst anar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: