Igår åt jag årets sista semla, den var jättegod och nu får man alltså vänta till 2020 innan man får äta semla igen. Det är helt okej, man väntar på något gott tills tiden är inne igen.

Jag har varit i upplösningstillstånd i veckan, i onsdags fick jag se vad elektrikerna ska göra med vår bostad. Det är det absolut fulaste jag sett någonsin. Informationen vi hyresgäster fick från Kopparstaden var att vi skulle få jordade uttag samt få bort proppskåpet. För att flytta på möbler skulle vi få 500 kronor, och för ”lite” städning efter damm en ersättning på 100 kr. Vi skulle även kunna bo kvar här, sa Kopparstaden. Sanningen är en helt annan, vi kommer få nya uttag och sladdar från dessa ska numera klä varje vägg… Vi kommer bli av med kryddhyllan under diskbänken, vi kommer att få hål rakt genom väggarna och nedstänkta möbler och stora klunsar och kablar i taken. Sedan har vi dammet som kommer vara i hela lägenheten som kräver städhjälp för att få bort.

Elektrikerna säger att vi inte alls borde bo hemma för detta är ett jätteprojekt! Så här sitter jag med min astma och vet att om en vecka kommer mitt hem vara täckt med damm. Jag kommer få ett hål borrat i mina köksskåp och måste förvara mitt porslin någonstans, ska flytta på alla möbler och rädda det som räddas kan från byggdamm. Jag har varit bitter hela helgen så när min fina granne, med samma upprördhet som mig bjöd på rödvin igår tackade jag som typ är halvt nykterist ja.

Idag har jag städat inför vad som komma skall, ungefär som att skotta inför en snöstorm, eller städa upp innan en tornado. Men ska det hänga främmande människor här lär man ju, jag ser inte framemot detta. Tur att jag har Lisa som lockade ut mig till Waynes med henne och hennes två barn Alice och Calle. William han har hängt med sin kompis, men är nu hemma. Jag ska bege mig mot sängen, det är dags för den saken nu.

50 kommentarer

 1. Men nej, så jobbigt! Jag hade ju fått panikångest av detta. Jag som höll mig instängd och mådde otroligt dåligt när jag hade tapetserare här som fixade hallen hade ju absolut inte klarat av det som du ska behöva gå igenom. Hoppas det inte blir allt för stort kaos :/ Ta hand om dig!!

 2. Så rörigt och dåligt av er värd att säga att ni först kan bo kvar när de fixar och så säger hantverkarna något annat. Jag hade blivit tokig minst sagt.

 3. Men va?! Låter ju sjukt att ni fått 2 olika besked om ni kan bo där och sen att rätt information inte nått fram kring hur det kommer se ut med mera, nej fy!! Förstår att du är frustrerad, det hade jag med blivit, ja till och med förbannad! Hoppas det löser sig!! Kram

 4. Men fy jag förstår att du inte alls är glad över detta. Man vill ju bo i ett hem och inte där de bygger om. Skönt att umgås med en vän 🙂

 5. Nej så jobbigt! Ingen av oss har väl något emot jordade uttag. Det är ju jättebra. Men att få bo i detta och plocka undan en massa och alltihop! Om det sedan blir fult också, då skrattar man ju inte precis. Hoppas att ändå slutresultatet blir bättre än vad du fruktar.

 6. Va jobbigt med en massa bök och stök i lägenheten. Semlor är ju så gott. Har dock inte ätit så många i år.

 7. Vad tråkigt att hyresvärden säger att ni kan bo kvar under tiden som dom ska fixa med nya uttag, medan elektrikerna säger att ni inte borde bo där just då. Du har all rätt till att bli upprörd, det är jobbigt att ha folk som ska fixa i ens hem

 8. Men usch, det låter inte kul alls! Hoppas det blir så bra det kan bli och att det går hyfsat okej iallafall. Alltid sisådär att ha främmande människor jobbandes i ens hem. Ibland kan ma unna sig lite vin, ibland behöver man det bara helt enkelt.

  1. Nej det är verkligen inte det :(. Känns skitjobbigt och jag blir uppstressad av sånt här redan från början, sedan när det dessutom ska bli ett slagfält gör inte saken bättre 🙁

 9. Vad fint av henne att erbjuda lite vin , men finns det ingen du kan bo hos till diare ? Msn tycker de borde anordna så ni FÅ bo på vandrarhem el hotell så länge frams att de gör om så mkt . Förstår att du inte e jätteglad . Hade heller inte varit det

  1. Ja det behövdes, ja man kan ju undra. Vi är ett helt hus och sedan 4 hus till som ska fixas men informationen har de inte gått ut med. De borde gett oss evakueringslägenhet 🙁

 10. Oj … det verkar helt uppåt väggarna med en sån renovering … och att bo kvar i alltihop kan nog inte vara så bra.
  Snällt av grannen att bjuda på ett glas … skönt att ha en granne som ställer upp.
  Önskar dig en fin dag!

 11. Jättetrist med så dålig info. Bedrövligt! En tanka är att du med ett läkarintyg om din astma kan få hyresvärden att ordna en evakueringslägenhet eller att bo på hotell så länge jobbet pågår. Ni borde även kräva att de plockar undan och när allt är klart storstädar. Inget ni boende ska behöva göra.
  Håller tummarna att du kan få hjälp-

  1. Ja det är inte kul och inte okej heller, jag känner mig väldigt uppstressad av detta och man får liksom gilla läget :-o. Kanske man kan få det, ska ringa min läkare och fråga :D. Tack för tipset 🙂

 12. Hantverkare!! Ibland undrar jag om det inte är den enda yrket som de också får betalt för att inte göra ett skit mer än att fika bort dagarna lol Samtidigt vet jag att all material som de faktiskt måste fixa fram tar jäkla tid med all mellanhand och annat skit… mjaaa arbetsstrukterar på den branschen bli jag ikke klok av! Fint att du har vänner som underlättar när det blir som detta, det då vänner är som bäst =)

  1. Det är ju inte hantverkarna som gör fel i detta utan snarare bovärden skulle jag säga. De har tagit billigast möjliga istället för att betala och få det snyggt 😮

 13. Men fy vad jobbigt med det där kaoset som är på gång? Går det inte att vägra och säga att man är nöjd som det är?

  Jag minns inte ens när jag åt en semla senast… Men dom hör inte till mina favoriter så det är inget jag saknar direkt 🙂

 14. Vilken lång väntan 😛 Semlor är ju så himla gott 🙂 Jag äter bara Nutellasemlor 🙂 Så irriterande att dom typ luras och om dom förstöe lägenheten.. Snällt av din granne att bjuda på vin 🙂

 15. Nä fy så jobbigt, det här skulle ni ju ha blivit informerade. Riktigt dåligt av hyresvärden. Jag tycker du ska klaga på detta, inte ok alls ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa